wirusx Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 Witam Wiem, że ten temat był już kilkakrotnie poruszany na forum, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Mam zaktualizowaną fc5, firefox, mplayer, mplayerplug-in, w katalogach /usr/local/lib/codecs, /usr/lib/codecs i /usr/lib/win32 kodeki http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/c...0061022.tar.bz2. Pomimo tego nie mogę nic obejrzeć na itvp.pl(wyświetla mi się okienko mplayer plug-in, łączy się, chwilę buforuje i zatrzymuje się), czy istnieje jakiś sposób na oglądanie materiałów z tego serwisu? Pomóżcie proszę -- Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Styczeń 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 u mnie na fc6, z mplayerplug-in-3.35 działa bez problemu. Może to kwestia wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Styczeń 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 u mnie na fc6, z mplayerplug-in-3.35 działa bez problemu. Może to kwestia wersji? Jak to zrobiłeś mistrzu?? Bo u mnie na FC6 i mplayerplug-in-3.35 zatrzymuje się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Styczeń 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2007 Nic szczególnego, wszystkie paczki mplayer i kodeki mam z livny, nawet sprawdziłem teraz na lapku gdzie nie miałem dodatkowych żadnych multimediów ("goła"fc6), zainstalowałem co trzeba poprzez "yum install mplayerplug-in", dobrał wszystkie potrzebne paczki do spełnienia zalezności i działa.... Pozdrawiam! dodane: sprawdzałem na lapku, raz, że tam był "goły" system pod wzgledem multimediów a dwa, że fc6 była instalowana na nim na świeżo, a nie upgrade. Na stacjonarnym była migracja poprzez upgrade z fc5 poprzez fc6-test3 do fc6 i nie byłem pewien żródła wszystkich kodeków. Tak więc ta próba z lapkiem i wyłacznie paczkami livny powinna byc miarodajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wirusx Napisano Styczeń 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2007 Już nie wiem co zrobić. Zainstalowałem FC6, zainstalowałem mplayerplug-in i wgrałem kodeki, itvp nadal nie działa (obiawy takie same jak w FC5, opisane w pierwszym poście). Może jednak jest jeszcze jakiś sposób? -- Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Styczeń 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2007 Mi też mplayerplug-in nie smiga, ale polecam rozszerzenie do firefox'a o nazwie MediaPlayerConnectivity. Na nim wszystko gra i buczy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Styczeń 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2007 U mnie, jak pisałem mplayerplug-in "chodzi" ale wypróbowałem to rozszerzenie (MediaPlayerConnectivity) i stwierdzam ze jest dużo elastyczniejsze od mplayerplug-in (wybór wielu opcji i odtwarzaczy), a połączenie jest pewniejsze. Osobiście polecam! Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaranost Napisano Marzec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2008 Witam chcialbym jesczze raz poruszyc temat.. itvp i nie tylko bo takze kazdego innego streamingu na stronach www mam mplayera oraz plugina do mozilli. kozystam z firefoxa2 omówie przypadek na przykładzie itvp. u mnie objaw jest taki ze filmy (na 700 kbps) działają ale za wolno. co sekunde filme sie przycina na pol sekundy, dzwiek także. objaw jest taki jakby mplayer nie nadazal buforowac filmu. po przelaczeniu sie na nizsza jakosc filmu (70kbps) juz sie nie przycina ale jakość jest tragiczna. co ciekawe nie jest to problem łącza ani wolnego kompa (P4 3GHz, 1GB RAM) bo na drugim komputzrze (P4 2.4, 512MB Ram) z WindowsemXP podlaczonym do tego samego switcha film w 700kbps smiga bez najmniejszego przycięcia. Wtyczka mplayera działa dobrze, nie zawiesza sie, mozna film rozciagnac na pelny ekran, powrócic na mały ---> wsyztsko to działa szybko. ale fimu ogladac sie nie da Ponadto jakość filmu na Windowsie jest o wiele lepsza od tego odgrywanego za pomoca Mplayera. Wspomniana wczesniej wtyczka MediaPlayerConectivity w ogóle nie rozwiazuje problemu poniewaz i tak odpala mplayera i efekt jest identyczny. Poradzcie prosze co mozna zrobic. moze to kwestia kofiguracji mplayera, czy wtyczki?... moze mozna jakos zwiekszyc buforowanie?... co sie dzieje z jakością? (choc wazniejsze jest plynne ogladanie filmu - jakosc przeboleje) pozdrawiam Lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2008 A w mplayerze normalne filmy dobrze działają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aaranost Napisano Marzec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2008 A w mplayerze normalne filmy dobrze działają ? tak, nie ma najmniejszego problemu. Czy sa to DivX, Real, WMV czy inne formaty/kodeki - dzialaja płynnie i bez straty jakości (w por z innymi systemami np Windą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2008 ustaw w ~/.mplayer/mplayerplug-in.conf taki sam kodek jak masz w mplayerze, np vo=Xv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2008 Sorry, coś naknociłem i wykasowałem dwa ostatnie posty aaranosta zamiast je połączyć. Treść poniżej: --------------------- ustaw w ~/.mplayer/mplayerplug-in.conf taki sam kodek jak masz w mplayerze, np vo=Xv niestety nie pomogło. uzywam GL do odtwarzania filmow. probowalem tez innych ustawien vo (takich jak xv, x11) ale albo nie bylo roznicy (przycinało) albo (_wogole_ → w ogóle) ORT nie bylo obrazu (tzn status Connected i tak pozostawało) Witam nie uwierze ze wszystkim działa streaming za pomoaca mozilla-mplayer-plugin. sprawdzałem wczoraj na innym komputerze z F7 i efekt byl dokladnie taki sam.. probowalem tez zmieniac wielkosc bufora i nie rozwiazalo to problemu. ---------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2008 Cóż, u mnie wszystkie streamingi działają bez najmniejszych problemów, co prawda nie sprawdzałem na itvp.pl (tam mogą być problemy bo to streaming typowo pro windowsowy), ale resztą śmiga bez najmniejszego problemu. Seamonkey + mplayerplug-in + kodeki ze strony mplayera. Xorg + kmod-nvidia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi