Skocz do zawartości

Nie Podpisany Plik I Aktualizacja :/

andriusza1

Rekomendowane odpowiedzi

witam, dzisiaj włączam kompa (fedora) i mam 3 aktualizacje, oczywiście nie mogę zaktualizować bo:

Package libpcap-0.9.4-10.fc6.i386.rpm is not signed
To niby jak mam go zaktualizować, pominowszy to, że nie chcę go szukać na google!

OOO jeszcze doszło:

Package tcpdump-3.9.4-10.fc6.i386.rpm is not signed

Może inaczej: gdzie masz te aktualizacje i która Fedorka?

Fedorkę mam 6, aktualizacja pojawia się w aplecie aktualizacji, ale również yum update wywala to samo (bo w sumie aplet i yum = to samo) prompt to zdaje sie $, ale nie kminię co mam zrobić?

A nie masz uszkodzonego albo usunietego pliku z podpisami w /etc/pki/rpm-gpg?

Zajrzyj na http://faq.fedora.pl/ i po zaladowaniu strony wyszukaj na niej ciag "gpg-key".

[Edit]Zapomnialem dodac, ze u mnie wczoraj póznym wieczorem te dwa pakiety weszly przy aktualizacji systemu bez zadnych problemów.

A dzisiaj już nie... :(
Wiedziony ciekawością i rządzą wyzyka ;) usunąłem sobie oba ww. pakiety z systemu i zainstalowałem ponownie. Nadal nie zaobserwowałem takich dziwnych objawów o jakich piszecie.

Jakie macie repo? Ja mam standardzik, czyli core, extras, update i livna. W tym zestawie bez problemów. Z tym, że ja ciągnę z baseurl - mirrorlist mam zakomentowane. Może tu jakiś problem jest?

Sprawdziłem jeszcze raz i teraz (16.03.2007, 19:55) oba pakiety zostały zaktualizowane bez problemu.

Choć na jednym mirrorze pojawił się taki komunikat:

ftp://ftp.wsisiz.edu.pl/pub/linux/fedora/linux/core/updates/6/i386/libpcap-0.9.4-10.fc6.i386.rpm: [Errno -1] Header is not complete.

Czyżby problemy z synchronizacją??

Wiedziony ciekawością i rządzą wyzyka ;) usunąłem sobie oba ww. pakiety z systemu i zainstalowałem ponownie. Nadal nie zaobserwowałem takich dziwnych objawów o jakich piszecie.

Jakie macie repo? Ja mam standardzik, czyli core, extras, update i livna. W tym zestawie bez problemów. Z tym, że ja ciągnę z baseurl - mirrorlist mam zakomentowane. Może tu jakiś problem jest?

no ja mam te same rep, czyli standardzik

To po prostu jeszcze raz spróbuj, teraz chyba jest lepiej. Amos pisze, że jemu też już poszło. Poza tym jeszcze ewentualnie to o czym pisałem - mirrorlist i baseurl.

Się naprawiło :) Dzięki wszystkim za chęć niesienia pomocy innym ludzią :rolleyes: Pozdrawiam