andriusza1 Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 witam, dzisiaj włączam kompa (fedora) i mam 3 aktualizacje, oczywiście nie mogę zaktualizować bo: Package libpcap-0.9.4-10.fc6.i386.rpm is not signedTo niby jak mam go zaktualizować, pominowszy to, że nie chcę go szukać na google! OOO jeszcze doszło: Package tcpdump-3.9.4-10.fc6.i386.rpm is not signed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 A nie masz prompta "zainstaluj pomimo to"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 A nie masz prompta "zainstaluj pomimo to"? Sorka, że co nie mam? Można jaśniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 Może inaczej: gdzie masz te aktualizacje i która Fedorka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 Może inaczej: gdzie masz te aktualizacje i która Fedorka? Fedorkę mam 6, aktualizacja pojawia się w aplecie aktualizacji, ale również yum update wywala to samo (bo w sumie aplet i yum = to samo) prompt to zdaje sie $, ale nie kminię co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 Pytalem, bo generalnie yum, jesli pakiet jest niepodpisany, zadaje pytanie czy user chce zainstalowac pakiet mimo to. Jesli nie pyta pozostaje instalacja z locala (rpm -ivh lub gui przez menedzer pakietów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 A nie masz uszkodzonego albo usunietego pliku z podpisami w /etc/pki/rpm-gpg? Zajrzyj na http://faq.fedora.pl/ i po zaladowaniu strony wyszukaj na niej ciag "gpg-key". [Edit]Zapomnialem dodac, ze u mnie wczoraj póznym wieczorem te dwa pakiety weszly przy aktualizacji systemu bez zadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 A dzisiaj już nie... Tylko ntp przeszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 A dzisiaj już nie... Wiedziony ciekawością i rządzą wyzyka usunąłem sobie oba ww. pakiety z systemu i zainstalowałem ponownie. Nadal nie zaobserwowałem takich dziwnych objawów o jakich piszecie. Jakie macie repo? Ja mam standardzik, czyli core, extras, update i livna. W tym zestawie bez problemów. Z tym, że ja ciągnę z baseurl - mirrorlist mam zakomentowane. Może tu jakiś problem jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 Sprawdziłem jeszcze raz i teraz (16.03.2007, 19:55) oba pakiety zostały zaktualizowane bez problemu. Choć na jednym mirrorze pojawił się taki komunikat: ftp://ftp.wsisiz.edu.pl/pub/linux/fedora/linux/core/updates/6/i386/libpcap-0.9.4-10.fc6.i386.rpm: [Errno -1] Header is not complete. Czyżby problemy z synchronizacją?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 Wiedziony ciekawością i rządzą wyzyka usunąłem sobie oba ww. pakiety z systemu i zainstalowałem ponownie. Nadal nie zaobserwowałem takich dziwnych objawów o jakich piszecie. Jakie macie repo? Ja mam standardzik, czyli core, extras, update i livna. W tym zestawie bez problemów. Z tym, że ja ciągnę z baseurl - mirrorlist mam zakomentowane. Może tu jakiś problem jest? no ja mam te same rep, czyli standardzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2007 no ja mam te same rep, czyli standardzikTo po prostu jeszcze raz spróbuj, teraz chyba jest lepiej. Amos pisze, ze jemu tez juz poszlo. Poza tym jeszcze ewentualnie to o czym pisalem - mirrorlist i baseurl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2007 To po prostu jeszcze raz spróbuj, teraz chyba jest lepiej. Amos pisze, że jemu też już poszło. Poza tym jeszcze ewentualnie to o czym pisałem - mirrorlist i baseurl. Się naprawiło Dzięki wszystkim za chęć niesienia pomocy innym ludzią Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi