black lupus Napisano Marzec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2007 Jak można uruchomić szyfrowanie WPA-PSK na karcie jak w temacie. Zainstalowałem karte i nawet działa ale nie wiem jak uruchomic szyfrowanie. Prosze o pomoc ale łapatologicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2007 Prosze o pomoc ale łapatologicznieWyszukiwarkę u Ciebie ktoś wyłączył czy znalazłeś coś, ale nie działa? http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=11734 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black lupus Napisano Marzec 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2007 Wyszukiwarka mi chyba działa - na temat szyfrowania WPA-PSK nic nie znalazłam. Być może źle szukałem. Wskazany link pokazuje jak zainstalować kartę - a tą jak napisałem już zrobiłem. Chodzi mi o włączenie szyfrowania WPA-PSK a nie tylko WEP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Marzec 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2007 Witam! Jeżeli używasz KDE to spróbuj zainstalować knetworkmanager Pierwszy z brzegu opis funkcjonalności: http://en.opensuse.org/Projects/KNetworkManager Można też użyć innych pakietów i konfigurować ręcznie, przeczytaj wątek: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=11290 poszukaj 2. ZMIANA WEP NA WPA Pozdrowienia, andrew PS. To tylko wskazówki nie łopatologicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2007 Wskazany link pokazuje jak zainstalowac karteWydaje mi sie, ze bylo tam równiez o szyfrowaniu. Tak nie wprost, gdzies miedzy wierszami i chyba jakis odnosnik. [Edit]Mozliwe tez, ze wkleilem nie ten link co chcialem. Przeszukaj forum przez Google. Znacznie wydajniej i bardziej szczególowe zapytania mozna podac. Zapytanie w Googlach w formie "site:fedora.pl <szukane wyrazy>" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black lupus Napisano Marzec 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 rzeczywiście jest pod tym linkiem o szyfrowaniu WPA. Trzeba zainstalowac wpa-supplicant , nieztety nie udaje mi sie go dobrze skonfigurowac ale powalcze jeszcze. Jak sie uda napiszę jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black lupus Napisano Maj 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2007 Odpusciłem sobie zainstalowałem UBUNTU i tu nic nie musze kombinowac - WiFi działa od ręki z dowolnym szyfrowaniem. Troche szkoda, że nie udało mi sie pod FC ale UBUNTU to tez Pingwin i chyba to jest nalwiększa zaleta ze zawsze mamy do wyboru wiele dystrybucji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi