twoface Napisano Kwiecień 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2007 Zainstalowałem KDE, ale ciągle uruchamia mi się Gnome po restarcie. Gdzie musze jeszcze dopisać aby domyślnym desktopmanagerem był KDE? Czy jest program lub wpis do gruba który pozwoli mi na wybór desktopmanagera zanim uruchomią się Xy? FC6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2007 niech zgadnę - ustawiłeś automatyczne logowanie dla konkretnego użytkownika? wpisz gdmsetup wyłącz chwilowo ten bajer; wyloguj się i kliknij sesje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twoface Napisano Kwiecień 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2007 niech zgadnę - ustawiłeś automatyczne logowanie dla konkretnego użytkownika? wpisz gdmsetup wyłącz chwilowo ten bajer; wyloguj się i kliknij sesje Pudło. Zainstalowałem "switchdesk" ustawiłem w nim domyślny desktop na KDE. Restart i dalej gnome. Edit. Switchdesk jednak zmienił ale tylko dla roota. Utworzył . .Xclients-default w /root. Jak się loguje na roota to mam kde. Inni użytkownicy dalej gnome. Ale już chyba wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2007 Zainstalowałem KDE, ale ciągle uruchamia mi się Gnome po restarcie.Czy masz ustawione automatyczne logowanie usera czy normlanie logujesz się przez graficznego managera (gdm)? Jeśli dostajesz graficzny ekran logowania, to masz możliwość wyboru desktopa, do którego będziesz się logował. Opisz temat dokładniej, bo na razie to każesz zgadywać Jak instalowałeś KDE? Czy przez yum groupinstall "KDE (K Desktop Environment)" ??? Na początek po zalogowaniu odpal terminal, zrób cat ~/.Xclients-default i wklej co się pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twoface Napisano Kwiecień 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2007 Zrobiłem podmiankę domyślnego desktopa w /etc/X11/xinit/Xclients i działa KDE dla wszystkich. Według tego co czytam w tym pliku (Xclients) to powinno zadziałać wpisanie "DESKTOP=KDE" albo "$DESKTOP=KDE" (powiedzcie na przyszłość która wersja poprawnabo nie wiem ktore prawidłowe) do /etc/sysconfig/desktop ale mi jakoś nie chciało działać nie wiem czemu. PS. KDE instalowałem przez "yum install kde*_64" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Kwiecień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2007 a najlepiej było wylaczyc gdm i wlaczyc kdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi