lcro Napisano Kwiecień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2007 Witam, chodzi o taki problem, że program potrzebuje starszych bibliotek, czy trzeba instalować poprzednie wersje, czy można to rozwiązać inaczej, zrobić jakieś dowiązanie ... :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Kwiecień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2007 A jaki to program i jakie biblioteki???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lcro Napisano Kwiecień 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 Aktualnie chodzi o mc-4.1.35-2.i386.rpm: libncurses.so.4 jest wymagany przez mc-4.1.35-2.i386 - u mnie jest libncurses.so.5; libslang.so.0 jest wymagany przez mc-4.1.35-2.i386 - u mnei jest libslang.so.0l i rar: libstdc++.so.5 - u mnie jest libstdc++.so.6 No i jak dalej to bedzie tak wygladac to moze byc problem :lammer: Midnight Commandera zainstalowalem inaczej: yum install mc z rar'em tak nie przejdzie, no i nie zawsze jest net, zeby korzystac z yuma. ---------------- Nie pisz postów pod swoimi wlasnymi, korzystaj z EDYCJI - WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 z rar'em tak nie przejdzie, no i nie zawsze jest net, żeby korzystać z yuma. yum install unrar Ja nie będziesz mógł użyć yuma to ściągnij paczkę z http://rpm.pbone.net/ dla fc6. Nie pamiętam czy będą potrzebne jeszcze jakieś pakiety (standardowa instalacja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 yum install unrar thof rar i unrar to jakby nie to samo Unpacker jest w repo paker tylko z .rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 thof rar i unrar to jakby nie to samo Unpacker jest w repo paker tylko z .rpmWydawało mi się, że lcro chodziło o rar'a stąd http://www.rarlab.com/download.htm a ten rar jak wiadomo jest w wersji trial. EDIT: Zaraz, zaraz co ja piszę, chyba mam dzisiaj jakieś problemy z rozumieniem tekstu czytanego Nie wiedziałem, że jest różnica między rar'em a unrar'em z repo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 [...]a ten rar jak wiadomo jest w wersji trial.Nie da sie ukryc, ze to tylko trial lcro mam nadzieje, ze nie chcesz pakowac RAR-em plików, a jedynie odczytywac te, które inni spakowali. Chyba, ze kupiles sobie odpowiednia licencje? Prawdziwy linuksowiec uzywa tylko .tar.gz albo tar.bz2 [EDIT]@lcro a masz zainstalowane pakiety zgodnosci ze starszymi programami? yum groupinstall "Legacy Software Development" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lcro Napisano Kwiecień 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2007 [EDIT]@lcro a masz zainstalowane pakiety zgodności ze starszymi programami? yum groupinstall "Legacy Software Development" Waldo, dokładnie o to "magiczne" polecenie chodziło !! , czyli żeby nowsze biblioteki były zgodne ze starszymi. Teraz wszysko poszło bez problemu . Nie da się ukryć, że to tylko trial lcro mam nadzieję, że nie chcesz pakować RAR-em plików, a jedynie odczytywać te, które inni spakowali. Chyba, że kupiłeś sobie odpowiednią licencję? Prawdziwy linuksowiec używa tylko .tar.gz albo tar.bz2 Tak, rar potrzebny do rozpakowywania, do pakowania narzędzi w Linuksie nie brak . Dzięki za pomoc i pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi