trocha Napisano Kwiecień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2007 Podczas próby instalacji gry Flightgear z rpm nie mogę spełnić jednej zależności, wszystkie spełniłem, a ta jedna konkretna zostaje. Dokładnie chodzi o to: openal >= 20050209 jest wymagany przez FlightGear-0.9.10-0.FC.i386 Openal, mam zainstalowany w wersji chyba 20060211 lub podobnej, więc wydaje mi się, że spełnia wymaganie ">= 20050209" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Kwiecień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2007 To może nie korzystaj z mechanizmu rpm tylko z yum-a, a konkretnie z polecenia yum localinstall /katalog/nazwa.rpm (oczywiście z pod roota). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trocha Napisano Kwiecień 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2007 Tak już też próbowałem, ale efekt jest ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2007 Spróbuj może doinstalować openal-devel. Jeśli to nie pomoże to może zainstaluj openal i openal-devel , chociaż to nie powinno robić różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Kwiecień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2007 FlightGear powinien sie wkrótce pokazac w extras, paczka jest w sumie zaakceptowana i czeka az paczker ja wysle na buildsysa. Jak nie chcesz czekac to zapraszam tu: https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=234826 Mozesz sobie przebudowac paczke, któśa jest pod adresem http://fr2.rpmfind.net/pub/bellet/review/F...0-6.fc6.src.rpm Niestety jest to troche spore i moze potrwac przebudowa (czyt. kompilacja, kompresja itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trocha Napisano Kwiecień 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2007 FlightGear powinien się wkrótce pokazać w extras Co w tym kontekście oznacza "wkrótce", są to godziny, dni, tygodnie czy może miesiące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Kwiecień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2007 Co w tym kontekście oznacza "wkrótce", są to godziny, dni, tygodnie czy może miesiące? Z tego co się zorientowałem to paczker wyjechał na wakacje i zapewne doda to do repozytorium jak wróci. Tak przynajmniej wynika z ostatniego komentarza w podanym przeze mnie linku (chodzi o link z bugzilli). Nie mam pojęcia niestety gdzie, na jak długo pojechał a tym bardziej kiedy wróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trocha Napisano Maj 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2007 Możesz sobie przebudować paczkę, któśa jest pod adresem http://fr2.rpmfind.net/pub/bellet/review/F...0-6.fc6.src.rpm Niestety jest to trochę spore i może potrwać przebudowa (czyt. kompilacja, kompresja itp.) Zrobiłem tak jak napisałeś (tzn. chyba, bo nie jestem do końca pewien co to znaczy), w każdym razie udało mi się zainstalować, jednak teraz mam taki problem, że jak już się uruchomi, to tak się tnie, że nie da się nic zrobić (prawie jak Windows ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Maj 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2007 Zrobiłem tak jak napisałeś (tzn. chyba, bo nie jestem do końca pewien co to znaczy), w każdym razie udało mi się zainstalować, jednak teraz mam taki problem, że jak już się uruchomi, to tak się tnie, że nie da się nic zrobić (prawie jak Windows )Możesz także zainstalować rpm fgfs-base z extras, a sam program pobrać z ftp://ftp.planetmirror.com/pub/fgfs/Sourc...r-0.9.10.tar.gz rozpakować, a potem skompilować i zainstalować standardowym ./configure; make; make install. Instaluje się w /usr/local. Na koniec podwiąż /usr/share/FlightGear do /usr/local/share, żeby program widział zestawy danych z paczki systemowej. Działa bez zarzutu, przynajmniej u mnie. Jak tylko pakiet fgfs znajdzie się w repo, będziesz mógł odinstalować binaria i zastąpić je tymi z paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi