Sagem my401x Napisano Kwiecień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2007 Szukam i szukam w necie stronek z legalną i darmową muzyką i nie ma, dlatego proszę o jakieś linki z taką muzą. Interesuje mnie głównie rock, ale nie pogardzę innymi typami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2007 www.lastfm.pl Jest tam radio ale jakieś darmowe też się da znaleźć. Jednak w radiu puszczają naprawdę dobre kawałki. A MP3 nie jest politycznie open source poprawne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2007 http://www.jamendo.com/pl/ http://www.artistdirect.com/ Jeszcze jedna mialem ale zbyt duzy balagan mam w zakladkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagem my401x Napisano Maj 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 A ma ktoś może stronkę z bardziej popularną muzyką np. LInkin Park :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 Linkin Park legalne i darmowe?! proszę....nie żartuj. Nie czepiam się popularności tego zespołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 A ma ktoś może stronkę z bardziej popularną muzyką np. LInkin Park :?: Z całym szacunkiem, ale to zespół, który ma zarabiać kasę dla wytwórni, więc nie spodziewaj się nic darmowego z ich strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fdtech Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 di.fm / sky.fm Moze to nie MP3 do 'pobierania', ale dosc duzy wybor radii internetowych, chyba kazdy znajdzie tam cos dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 ja ze swojej strony mogę polecić www.pandora.com bardzo ciekawe radio internetowe, dość często go słucham (wiem, wiem to nie mp3, ale posłuchać się da) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 bardzo ciekawe radio internetowe, dość często go słucham (wiem, wiem to nie mp3, ale posłuchać się da)Zawsze można przechwycić stream i zrzucić do mp3 mencoderem/mplayerem albo czymś innym. Jakość tylko pewnie będzie niska, chyba że to takie bardziej wypasione radyjko 128kbps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 Zawsze można przechwycić stream i zrzucić do mp3 mencoderem/mplayerem albo czymś innym. Jakość tylko pewnie będzie niska, chyba że to takie bardziej wypasione radyjko 128kbps Wtedy to i tak nielegalne, więc po co się męczyć z przechwytywaniem streamu ;] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 Wtedy to i tak nielegalne, wiec po co sie meczyc z przechwytywaniem streamu ;] Wcale ze to nie jest nielegalne, to tak samo jakbys na kasete/DVD nagral film z telewizji. Pamietaj ze nie sciaganie jest nielegalne tylko udostepnianie bez pozwolenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 Wcale że to nie jest nielegalne, to tak samo jakbyś na kasetę/DVD nagrał film z telewizji. Pamiętaj że nie ściąganie jest nielegalne tylko udostępnianie bez pozwolenia.Dokładnie. Nielegalne jest udostępnianie publiczne bez zezwolenia. Możesz sobie ściągać np. filmy przez P2P pod warunkiem, że ich nie udostępniasz, czyli w slangu środowisk P2P jesteś "pijawką" Nagrywanie na własny uzytek nie jest i miejmy nadzieje, ze nigdy nie będzie przestępstwem Chociaż kolesie z RIAA i innych takich bardzo by chcieli... Nie namawiam do piractwa (czyli mówiąc wprost - kradzieży), ale nagranie na własny użytek jest LEGALNE!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Maj 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2007 No faktycznie, poczytałem trochę Gazetę Prawną i wychodzi na to, że się myliłem Sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Maj 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2007 Tym sposobem można dojść do pewnego niebezpiecznego wniosku, dzięki któremu i Linkin Park może być za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 6, 2007 Tym sposobem można dojść do pewnego niebezpiecznego wniosku, dzięki któremu i Linkin Park może być za darmo. A udowadnia to jedno obecny model dystrybucji muzyki był dobry w latach 50 i 60.W dzisiejszych czasach to bogacą sie prezesi firm fonograficznych a tracą klienci i artyści.Ale do pewnych kręgów betonowo-twardo-głowych to nie dotrze.Ostatnio pojawiła się możliwość chyba w Shereazie pobierania legalnie w zamian za obejrzenie reklamy.Niestety jest to muzyka jak na razie mniejszych firm fonograficznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi