massakra Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 Zainstalowalem AdobeReader_enu-7.0.9-1.i386.rpm zgodnie ze wkazowkami z http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f7.html#acrobat. Niestety AReader zle wyswietla pdfy. Przyklad: Tak wyglada A tak powinno wygladac. System: fedora 7 32bit, wszystkie update`y zrobione. Na FC6 nie mialem zadnych problemow z adobereaderem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 A jak wyświetla się w evince? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Czerwiec 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 Tak jak powinno . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 Tak jak powinnoWiem, że to nie rozwiązanie, być może masz jakiś powód, żeby korzystać z Adobe Readera, ale ja nie trafiłem chyba jeszcze na pdf-a, z którym evince by sobie nie poradził. A o ile jest lżejszy Wywal tego AR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 ale ja nie trafiłem chyba jeszcze na pdf-a...A ja trafiłem to był chyba pit-36 albo pit-37 i byłem zmuszony do instalacji AdobeReadera, ale po za tym jednym przypadkiem to preferuję evince . AdobeReader ma dużo więcej ustawień w opcji drukuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Tak wyglada A jakbyś zmienił te 5% na przykładowo 100%, to jak by to wyglądało? Zarzuć linkiem, jeżeli możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Czerwiec 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 O tak. A moze to jest spowodowane tym ze wylaczylem jakas wazna usluge? ConsoleKit 5:włączone NetworkManager 5:włączone NetworkManagerDispatcher 5:włączone auditd 5:włączone cpuspeed 5:włączone dhcdbd 5:włączone firstboot 5:włączone haldaemon 5:włączone iptables 5:włączone irqbalance 5:włączone kudzu 5:włączone lm_sensors 5:włączone mcstrans 5:włączone mdmonitor 5:włączone messagebus 5:włączone microcode_ctl 5:włączone network 5:włączone readahead_early 5:włączone readahead_later 5:włączone smartd 5:włączone sshd 5:włączone syslog 5:włączone xfs 5:włączone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Usługi raczej nie mają nic wspólnego z tym. Właśnie buduje mi się paczka ze speca, zobaczymy co będzie. W każdym razie na FC6 chodził, a /home mam ten sam. Może spróbuj usunąć (przenieść gdzieś) ~/.adobe (bo to chyba ten). I odpal. Czy przy starcie wyskakuje Ci może jakiś błąd? Spróbuj odpalić go (polecenie acroread) z konsoli, może jakieś błędy tam wypluje. [edit] No zbudowała się paczuszka. Zarówno na starych ustawieniach z /home, jak również po ich usunięciu i stworzeniu sobie nowych pliki pdf dobrze się wyświetlają. Aż z ciekawości sprawdziłem na tym samym, co Ty ;-) Tylko jeden błąd na starcie wyskakuje, ale nie ma problemów w działaniu. Także wnioskuje brak czegoś w Twoim systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpAyKeR Napisano Czerwiec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2007 massakra nie wiem czy coś to pomoże ale spórbuj coś takiego wklepać. su -c "gedit /usr/local/Adobe/Acrobat7.0/bin/acroread" Zamień linię około 418 z: echo $mfile| sed 's/libgtk-x11-\([0-9]*\).0.so.0.\([0-9]\)00.\([0-9]*\)\|\(.*\)/\1\2\3/g' na echo $mfile| sed 's/libgtk-x11-\([0-9]*\).0.so.0.\([0-9]*\)00.\([0-9]*\)\|\(.*\)/\1\2\3/g' a także linię ~643 z: MIN_GTK_VERSION="240" na MIN_GTK_VERSION="2040" Spróbuj teraz uruchomić program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Czerwiec 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2007 SpAyKeR: to juz na poczataku testowalem. Dzisiaj po pracy zdecydowalem sie na ostateczny krok. Przeinstalowalem fedore, ustawiajac domyslna instalacje (wczesniej sam wybieralem pakiety). Rezultat? Nadal zle wyswietla... Poddaje sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sabby7890 Napisano Czerwiec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2007 A czy Ty przypadkiem nie masz włączonej opcji "Dopasuj do wysokości"? Spróbuj odznaczyć tą opcję obok lupy w swoim readerze i powinno pójść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Czerwiec 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2007 sabby7890: To nie to. Zrobilem krok na przod. Zmieniajac drivery do mojej karty graf (intel 950) z intel experimental na i810 adobe reader zaczal poprawnie wyswietlac pdfy. Tyle ze teraz nie mam dostepnej poprawnej rodzielczosci ekranu 1280x800. Na fc6 tez uzywalem intel experimental i bylo ok ale pewnie to byla starsza wersja. Edit: Wiem ze mozna uzyc 915resolution ale wolalbym uzywac domyslnych driverow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi