Nifir Napisano Lipiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 Znalazłem kilka gier pod Linuksa, ale nie mam pojęcia jak je zainstalować. Załadowałem jedynie paczki .rpm, ale mam jeszcze kilka z rozszerzeniem .tar.bz2, .tar.gz, czy .dmg. Jak sobie z tym poradzić? Ponadto znalazłem http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=127297, którą paczkę ściągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petherson Napisano Lipiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 Nie lepiej zainstalować tego glesta przez yuma ? yum list glest* Loading "installonlyn" plugin Available Packages glest.x86_64 2.0.0-5.fc7 fedora glest-data.noarch 2.0.0-2.fc7 fedora A btw. tego co masz na stronie to: win32 - chyba nie trzeba tłumaczyć ? data - to jakieś dane - po otwarciu linka masz zipy z jakimiś danymi source - to raczej będą źródła Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nifir Napisano Lipiec 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2007 No dobra, ale co zrobić z tymi źródłami? Co mam zrobić gdy danego programu nie umiem znaleźć yumem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Lipiec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2007 No dobra, ale co zrobić z tymi źródłami? Co mam zrobić gdy danego programu nie umiem znaleźć yumem?Najlepiej zaczac od README i/lub INSTALL tam znajduje sie dokladny opis. Kompilacja zrodel najczesciej przebiega w trzech etapach ./configure , make , make install . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Lipiec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2007 Kompilacja zrodel najczesciej przebiega w trzech etapach ./configure , make , make install . Pozniej juz zostaje tylko reinstall @Nifir - nie kompiluj i nie instaluj niczego ze zrodel samodzielnie, bo prosisz sie w ten sposob o klopoty... w zasadzie wszystko jest dostepne w postaci gotowych pakietow, a jesli nie jest, to oznacza ze nie jest warte zachodu i poswiecania czasu na budowanie pakietu - czyli jednym slowem jest nic nie warte Pozdro P.S. Zaprzyjaznij sie z wyszukiwarkami rpmow IMHO, najlepsza to http://rpm.pbone.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Lipiec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2007 Zaś rozszerzenie dmg wygląda na instalkę pod MacOS X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano Lipiec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2007 (...) w zasadzie wszystko jest dostepne w postaci gotowych pakietow, a jesli nie jest, to oznacza ze nie jest warte zachodu i poswiecania czasu na budowanie pakietu - czyli jednym slowem jest nic nie warte Jesteś tego pewien? Brakuje praktycznie wszystkich emulatorów (C64, Amigi, Amstrada, ZX, że o konsolach i automatach nie wspomnę - gier o takiej grywalności, jak na te platformy powstały, linux chyba nigdy się nie doczeka), nie ma całej masy gierek, zwłaszcza logicznych (tak non stop o grach, ale jakby nie spojrzeć, to mam żonę i dziecko i czymś je muszę zadowolić ), wreszcie nie ma na czym oglądać TV pod kartą ATI (brak overlay'a w fglrx, a w f7 to brak nawet fglrx-a!) - tvtime i kdetv to sobie do d... można... A przydałby się xawtv i alevt. Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi