Deather Napisano Sierpień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2007 Chcę zrobić backup systemu tarem i wobec tego mam pytanie. Jakie katalogi można z powodzeniem ominąć w kopi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2007 Raczej niewiele możesz pominąć jeśli to ma być backup systemu. Ja poza /var/log i /tmp nic więcej bym się odważył pominąć. Jeśli zależy Ci tylko na części systemowej, to możesz odpuścić konta userów na /home. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Sierpień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2007 te ktore sa tworzone dynamicznie po kazdym starcie systemu czyli /dev , /proc i /sys , wiec backup ich jest zbedny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Sierpień 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2007 Zależy jakie usługi udostępniasz. Jeżeli masz serwery baz danych, to raczej robiłbym ich backupy, niż zwykły backup systemu plików. Ten drugi może ci po odtworzeniu dać niespójny obraz bazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2007 Zależy jakie usługi udostępniasz. Jeżeli masz serwery baz danych, to raczej robiłbym ich backupy, niż zwykły backup systemu plików. Ten drugi może ci po odtworzeniu dać niespójny obraz bazy. Dodam też do tego, że raczej nie zwykłym tarem tylko odpowiednim narzędziem. Każda baza danych ma coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi