Skocz do zawartości

Nie Wiem Czy Wiecie, że Prowadzimy "dziennik Lub Czasopismo"

WalDo

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydani.../prawo_a_2.html

I co wy na to? Fedora.pl przynajmniej w części "forum" jest dziennikiem.

A co powiedzą koledzy, którzy prowadzą ciekawe skąd inąd blogi nt. Fedory? ;)

Kolejny "świetlany" pomysł naszych - pożal się Boże - posłów (albo w tym wypadku być może sędziów).

Mam nadzieję, że to jakaś nadinterpretacja dziennikarska inaczej to strach się bać :ph34r: Będzie łatwiej trafić do więzienia niż za P2P najnowszych hitów kinowych :)

Ja mam blog za granicą wi ęc mi mogą :)

Czytałem kiedyś wywiad z pewnym profesorem prawa, w Przekroju, który mówił, że dosłowna interpretacja prawa bynajmniej nie jest domeną dobrych prawników bądź sędziów ;)

Kolejny martwy, bezużyteczny, głupi i ośmieszający nas przepis.

Wystarczy serwer za granicą. Nasze dedyki są w Niemczech, a tam prawo internetowe jest jednym z najlepiej dopracowanych na świecie :-)

Polska stwarza swoim obywatelom wyjątkowo przyjazną i dobrą atmosferę do emigracji... i to, jak się okazuje, na każdej płaszczyźnie ;-)

Radze pomyśleć zanim się coś chlapnie. To nie panstwo tylko Sąd Najwyższy wydał taki wyrok.

Nie pierwszy raz udowadnia swoją niestety nie kompetencje.

Według definicji struktury Reczypospolitej, składa się ona z władzy ustawodawczej, wykonawczej i sądowniczej. Co za tym idzie Sąd Najwyższy jest organem (jednym z ważniejszych) w Państwie Polskim.

Poprzednikom i nie ukrywam mnie również chodziło o to, że szeroko pojęta "władza" w Polsce, przynosi Polakom wstyd na arenie międzynarodowej i to już kolejny raz,

niestety decyzje podejmowane przez władze, są bardzo często oderwane od rzeczywistości i brak jest w nich sensu i logiki nie mówiąc o przewidywaniu konsekwencji decyzji,

niestety decyzje podejmowane przez władze, są bardzo często oderwane od rzeczywistości i brak jest w nich sensu i logiki nie mówiąc o przewidywaniu konsekwencji decyzji,
To wynika z braku kompetencji i skostniałości systemu. SN, to głównie starzy ludzie, którzy są autorytetami w dziedzinie prawa, ale którzy nie są w stanie nadążyć już za (zbyt?) szybko rozwijajacymi się i zmieniającymi technologiami.