@WalDo Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydani.../prawo_a_2.html I co wy na to? Fedora.pl przynajmniej w części "forum" jest dziennikiem. A co powiedzą koledzy, którzy prowadzą ciekawe skąd inąd blogi nt. Fedory? Kolejny "świetlany" pomysł naszych - pożal się Boże - posłów (albo w tym wypadku być może sędziów). Mam nadzieję, że to jakaś nadinterpretacja dziennikarska inaczej to strach się bać Będzie łatwiej trafić do więzienia niż za P2P najnowszych hitów kinowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian z Butelki Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 to państwo jest chore... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 Ja mam blog za granicą wi ęc mi mogą Czytałem kiedyś wywiad z pewnym profesorem prawa, w Przekroju, który mówił, że dosłowna interpretacja prawa bynajmniej nie jest domeną dobrych prawników bądź sędziów Kolejny martwy, bezużyteczny, głupi i ośmieszający nas przepis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 No i dylemat czy strone mojego urzędu rejestrowac dla świętego spokoju. Znowu sie jakis mądry mieszkaniec znajdzie który nie lubi za bardzo władzy i bedzie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 Wystarczy serwer za granicą. Nasze dedyki są w Niemczech, a tam prawo internetowe jest jednym z najlepiej dopracowanych na świecie :-) Polska stwarza swoim obywatelom wyjątkowo przyjazną i dobrą atmosferę do emigracji... i to, jak się okazuje, na każdej płaszczyźnie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 Wystarczy serwer za granicą.Mam nadzieję, że tak. Chociaż z drugiej strony jak "redaktor naczelny" w Polsce, to prawo może mieć w nosie gdzie się gazetę drukuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 prawo może mieć w nosie gdzie się gazetę drukuje Jeszcze trzeba przyjąć co jest wyznacznikiem tego gdzie sie gazetę drukuje, bo jak to bedzie domena (fedora.pl) to ją polsce drukujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 Zawsze liczy się lokalizacja serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 ciekawe kiedy mnie wsadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Zawsze liczy się lokalizacja serwera.Jeśli jesteś tego na 100% pewien, to nie zazdroszczę naszym polskim ISP, bo to oni najwięcej dostaliby po ... uszach jakby się ludzie zaczęli masowo przenosić na zagraniczne serwery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 No włanie, to mógłby być poważny problem ale większość ludzi ma to prawo głęboko gdzieś. Przenosiny będą dotyczyć pewnie 1% stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 to państwo jest chore... Radze pomyśleć zanim się coś chlapnie. To nie panstwo tylko Sąd Najwyższy wydał taki wyrok. Nie pierwszy raz udowadnia swoją niestety nie kompetencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 Radze pomyśleć zanim się coś chlapnie. To nie panstwo tylko Sąd Najwyższy wydał taki wyrok. Nie pierwszy raz udowadnia swoją niestety nie kompetencje. Według definicji struktury Reczypospolitej, składa się ona z władzy ustawodawczej, wykonawczej i sądowniczej. Co za tym idzie Sąd Najwyższy jest organem (jednym z ważniejszych) w Państwie Polskim. Poprzednikom i nie ukrywam mnie również chodziło o to, że szeroko pojęta "władza" w Polsce, przynosi Polakom wstyd na arenie międzynarodowej i to już kolejny raz, niestety decyzje podejmowane przez władze, są bardzo często oderwane od rzeczywistości i brak jest w nich sensu i logiki nie mówiąc o przewidywaniu konsekwencji decyzji, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 31, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 niestety decyzje podejmowane przez władze, są bardzo często oderwane od rzeczywistości i brak jest w nich sensu i logiki nie mówiąc o przewidywaniu konsekwencji decyzji,To wynika z braku kompetencji i skostniałości systemu. SN, to głównie starzy ludzie, którzy są autorytetami w dziedzinie prawa, ale którzy nie są w stanie nadążyć już za (zbyt?) szybko rozwijajacymi się i zmieniającymi technologiami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams24 Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 którzy nie są w stanie nadążyć już za (zbyt?) szybko rozwijajacymi się i zmieniającymi technologiami. A co z ekspertami w tej dziedzinie? nie wierze że nie ma kompetntnych ludzi do wypowiedzenia się przed wydaniem wyroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi