qweqwe Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 Witam. Na samym początku powiem ze jestem początkującym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Mam Fedore Core 6 PL. jak chce zainstalować jakiekolwiek oprogramowanie za pomocą (_yum'a_ → yuma) ORT, czyli wpisuję: np: yum install qpart to wyskakuje mi informacja: Loading "installonlyn" plugin Existing lock /var/run/yum.pid: another copy is running. Aborting. Co mam zrobić zeby yum zaczął mi działąć poprawnie ? (niestety juz nie ma up2date). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 Najprawdopodobniej kiedyś yum ci się ,,przewrócił'' podczas pracy. Usuń plik /var/run/yum.pid i zapuść yum-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 Pewnie masz włączone yum-updatesd. Odpal zarządzanie usługami, np: poleceniem system-config-service i wyłącz tą usługę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 qweqwe szukanie nie boli. Ten temat był już dziesiątki razy przerabiany. Jakbyś łaskawie ruszył głową i wrzucił w Google przeszukanie naszego forum, to zapewne dostałbyś TO i nie musiałbyś kolejnego wątku zakładać. Bądź uprzejmy w przyszłości wypróbować metody podane w pkt.II.2 naszego regulaminu, do którego przestrzegania się zobowiązałeś przy rejestracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi