milosz_bozenski Napisano Wrzesień 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2007 witam, nagrywarka działa - tego jestem pewien - bo nagrywam bez problemu płyty ... ale jak już wrzucam nagraną płytkę, pojawia mi się okno KDE Deamon, naciskam otwórz w nowym oknie i ... wywala okienko: Błąd - Konqueror Permission denied: Not in active sessiion montowanie ręczne działa, ale jest to strasznie uciążliwe, tymbardziej że mój tata też korzysta z kompa i raczej w konsolkę się bawić nie zamierza ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Wrzesień 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2007 Musisz mieć uruchomiony ConsoleKit. Zrób to np. tak services start ConsoleKit o ile pamiętam (bo siedzę teraz w pracy na Windows) i przeloguj się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzywy Napisano Wrzesień 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2007 raczej: service ConsoleKit start drobne literówki ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz_bozenski Napisano Wrzesień 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2007 niestety nic to nie pomogło ... ktoś ma jakiś inny pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Wrzesień 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2007 Mam nadzieję, że się przelogowałeś po uruchomieniu ConsoleKit (a nie restartowałeś system). W zasadzie to dla wygody powinieneś włączyć tą usługę na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2007 Link1 -> Link2?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanbojarski Napisano Październik 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2007 Niestety mam ten sam problem z Permission denied: Not in active sessiion, ale tylko w KDE po Gnome wszystko jest OK. Mam ConsoleKit i działa, więc nie wiem, gdzie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sabby7890 Napisano Październik 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2007 Niestety mam ten sam problem z , ale tylko w KDE po Gnome wszystko jest OK. Mam ConsoleKit i działa, więc nie wiem, gdzie problem. http://forums.fedoraforum.org/archive/inde...p/t-158179.html Może to pomoże? Sam używam GNOME, ale pamiętam stare dobre czasy z gentoo - problem z DBUS/HAL. W centrum sterowania KDE (niestety nie pamiętam gdzie to było) jest taka opcja używaj HAL czy coś takiego, radziłbym poszukać tam. Spróbuj może utworzyć nowego użytkownika, zalogować się na niego i zobaczyć, czy zadziała. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanbojarski Napisano Październik 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2007 Pomogła aktualizacja systemu, ale gdzie tkwił błąd, nie wiem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi