Skocz do zawartości

Mozilla Firefox I Zakładki

Jasiek_M

Rekomendowane odpowiedzi

tylko jest problem:( Ten system nie działa(po zmianie partycji w GParted etykiety czy coś się pozmieniały i się wyłożył), a jak podmontuję partycję z nim pod F7 Live, i włączę skrót do FF to wyskakuje FF z Live(bez zakładek i po angielsku), więc pozostaje tylko możliwość z plikami, tylko gdzie znajdę FF?

kolega Jasiek_M chyba w ogóle nie ma dostępu do starych plików/konta po uruchomieniu z LiveCD. Czy tak? Ja tak miałem. Jeśli tak, to sprawdź rozmieszczenie partycji przez fdisk -l i zamontuj. Ale jeśli ten GPartet zdrowo namieszał to czeka cię dłuższa przygoda.

A na przyszłość, rób kopie ważnych rzeczy.

ps. mała reklama: Google Bookmarks+Firefox+rozszerzenie GMarks=nigdy nie będę miał Twojego problemu, a przy tym otwierają się tak jak oryginalne zakładki z menu lub w panelu bocznym.

do (_linuxa_ → Linuksa) ORT dostępu nie mam, pliki są ok, bo zamontowałem partycję tak jak WalDo pisał w innym temacie.

~/.mozilla/firefox/xxxxxxx.default/bookmarks.html

No tak ale jak znaleźć to co kryje się pod ~? bo jak wiecie w / nie ma folderu .mozilla:D

[...]rozszerzenie GMarks[...]
A to działa w ogóle? Bez końca wypisuje mi, że mam się zalogować na swoje konto Gmail pomimo, że wpisałem e-mail i hasło.

Z kolei bez tego dodatku to chyba Google Bookmarks działają tylko z zarejestrowanymi witrynami (odpowiedni kod umieszczony na stronie). Mnie nie udało się podłączyć większości interesujących mnie np. http://www.fotolia.com - dodaje wg adresów URL (bo nie ma wśród wymienionych) i dostaję komunikat "Nie znaleziono" <_<

[EDIT]No to GMarks pozwoliły mi sie zalogować, zaimportowałem nawet swoje zakładki, ale teraz na wyświetlenie w panelu czekam już kilka minut :) Bez sensu.

Sorki, za off topicowanie.

wiesz WalDo, nie miałem nigdy takich problemów jak Ty z GMarks ;) jedyny problem jaki występował to przy zapchanym całkowicie łączu (np. eMulek chodzi w tle bez ograniczeń Up Down) nie mógł się "przepchać" żeby zapisać linki w Google. Odświeżania nigdy nie używałem, teraz sprawdziłem to całe 2s mu zajęło przy neo 512. Może przy pierwszym razie jak zaimportowałeś multum zakładek to coś mu tyle czasu zajęło, ale potem nic i nigdy nie stwarza problemów ;) serio serio

Morze przy pierwszym razie jak zaimportowałeś multum zakładek to coś mu tyle czasu zajęło
Faktycznie. Teraz jest OK. Czyli za pierwszym razem trzeba cierpliwie poczekać :) Miałem w pracy krótka chwilę wolna i chciałem za szybko sprawdzić jak to działa.

Szkoda, że do Opery takiego widżeta nie ma :( Bo u mnie Opera jednak zdecydowanie szybciej chodzi i mimo pewnych minusów w stosunku do FF wolę ją zdecydowanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...