SACZI Napisano Listopad 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2007 Pytananie w zasadzie błahe: Co trzeba zrobić, aby po jednokrotnym kliknięciu na pasek adresu w przeglądarkach, zaznaczał się cały adres? Domyślnie jest to tak ustawione, że trzeba kliknąć dwukrotnie, żeby adres się zaznaczył. W pewnych sytuacjach jest to lepsze, w pewnych jednak przyzwyczajenie zwycięża. Występuje to w każdej chyba przeglądarce i chyba w każdej dystrybucji dystrybucji. Jeżeli wiecie jak przekonfigurować to zachowanie, to proszę o wskazówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Listopad 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2007 W firefoxie robi sie to tak ; Wpisz w polu adresu ; about:config Znajdz linijke ; BROWSER URLBAR SELECTCLICK ALL Kliknij na nia by zmienic "false" na "true" Od tego momentu powinno wystarczyc 1 klikniecie na pole adresu w firefoxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Listopad 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2007 A w Operze? (W FF ustawiłem; dzięĸi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Listopad 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2007 W najnowszej Operze czyli wersji 9.24 też domyślnie jest już ustawiony "jednoklik " Zainstaluj najnowsza opere 9.24 poprzez yuma jesli jest dostepna w repozytoriach a jesli nie to sciagnij pakiet dla fedory ze strony domowej opery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Listopad 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2007 Używam najnowszej, ale nie działa. Trzeba chyba zapoznać się z plikami konfiguracyjnymi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Listopad 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2007 tez mam 9.24 i nie ma jednokliku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matju Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 Ja podepne się pod post żeby nie zaśmiecać nowym, wie ktoś jak na stałe ustawić większe czcionki w ff, pewnie też gdzieś w about:configur ale nie znalazłem opcji. Ew link do ospisu tego co jest pod about:configure, pogooglowałem ale nic fajnego nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 pewnie też gdzieś w about:configur ale nie znalazłem opcji.Żaden "configur" Narzędzia -> Opcje -> Treść -> Czcionki i kolory. Ew. jeszcze "zaawansowane" i odhacz "Pozwól stronom stosować inne czcionki niż ustawione tutaj", ale licz się z tym, że strony mogą nie wyglądać najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matju Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 Żaden "configur" Narzędzia -> Opcje -> Treść -> Czcionki i kolory. Ew. jeszcze "zaawansowane" i odhacz "Pozwól stronom stosować inne czcionki niż ustawione tutaj", ale licz się z tym, że strony mogą nie wyglądać najlepiej. No właśnie to standardowo , problem polega na tym, że u mnie pod narzędziami nie ma opcji , uaktualniłem i nie pomogło Fedora/2.0.0.8-1.fc7 Firefox/2.0.0.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 Bo powinno być tak: Edycja->Preferencje->Treść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi