Skocz do zawartości

Przeglądarki - Zaznaczanie Paska Adresu

SACZI

Rekomendowane odpowiedzi

Pytananie w zasadzie błahe:

Co trzeba zrobić, aby po jednokrotnym kliknięciu na pasek adresu w przeglądarkach, zaznaczał się cały adres?

Domyślnie jest to tak ustawione, że trzeba kliknąć dwukrotnie, żeby adres się zaznaczył.

W pewnych sytuacjach jest to lepsze, w pewnych jednak przyzwyczajenie zwycięża.

Występuje to w każdej chyba przeglądarce i chyba w każdej dystrybucji dystrybucji.

Jeżeli wiecie jak przekonfigurować to zachowanie, to proszę o wskazówkę.

Używam najnowszej, ale nie działa.

Trzeba chyba zapoznać się z plikami konfiguracyjnymi ...

Ja podepne się pod post żeby nie zaśmiecać nowym, wie ktoś jak na stałe ustawić większe czcionki w ff, pewnie też gdzieś w about:configur ale nie znalazłem opcji. Ew link do ospisu tego co jest pod about:configure, pogooglowałem ale nic fajnego nie znalazłem.

pewnie też gdzieś w about:configur ale nie znalazłem opcji.
Żaden "configur" ;) Narzędzia -> Opcje -> Treść -> Czcionki i kolory. Ew. jeszcze "zaawansowane" i odhacz "Pozwól stronom stosować inne czcionki niż ustawione tutaj", ale licz się z tym, że strony mogą nie wyglądać najlepiej.

Żaden "configur" ;) Narzędzia -> Opcje -> Treść -> Czcionki i kolory. Ew. jeszcze "zaawansowane" i odhacz "Pozwól stronom stosować inne czcionki niż ustawione tutaj", ale licz się z tym, że strony mogą nie wyglądać najlepiej.

No właśnie to standardowo :), problem polega na tym, że u mnie pod narzędziami nie ma opcji :), uaktualniłem i nie pomogło

Fedora/2.0.0.8-1.fc7 Firefox/2.0.0.8 :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...