marciek Napisano Listopad 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2007 Nie można odnaleźć schematu domyślnego motywu. Oznacza to, że prawdopodobnie metacity nie jest zainstalowane, lub GConf nie jest skonfigurowany poprawnie. Taka informacja w okienku pojawia mi sie np. jak chce zmienić motyw lub tez coś innego. Po załączeniu " Gnome " na pasku zadań nic nie ma, jeśli dodam MENU do paska to nie mam ikon przy napisach danych programów, tapety tez nie mam, jedynie są ikony na pulpicie. ps. Nic nie robiłem, jedynie upgrade systemu. ps. mógłby ktoś komu działa "gnome" i regularnie aktualizuje system podesłać mi czy też umieścić gdzieś glik "gconf.xml" ? u mnie on ma "0 bajtów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2007 to nie zależy od wersji Gnoma, tylko od aktualnych ustawień w katalogu użytkownika; zmień nazwę gconfa na gconf-stary i się na chwilę wyloguj; Gnome powinien sobie utworzyć nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2007 [...] i się na chwilę wyloguj; Gnome powinien sobie utworzyć nowyWg mnie Gnome utworzy nowy profil już przy wylogowaniu, czyli ze starymi, a więc złymi ustawieniami. Proponuję najpierw się wylogować a dopiero potem zrobić zmianę nazwy katalogu z konsoli tekstowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Listopad 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2007 No tak racja . Tworzyłem nawet nowych użytkowników i jest to samo. plik sie tworzy "%gconf.xml" bodajże ale jest on pusty ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Listopad 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 Zainstalowałem całe "gnome" i nadal to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi