Morgoth Napisano Listopad 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2007 Po załadowaniu plików. Nie chce mi się włączyć ekran logowaia i pisze, że nie mógł być on załadowany..(/?)i będzie próba innym sposobem,ale ona też sie nie powiodzi.... Dzięki temu "wspaniałęmu" błędowi nie mogę wejsć do systemu. Proszę o odp. Szukałem takiego tematu, ale nie odało mi się znaleźć(może używałem złych słów) Z góry dziex za help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2007 Jaki masz monitor, kartę graficzną, jak wygląda plik /etc/X11/xorg.conf? Czy w katalogu nie ma innych plików xorg.conf* (np.xorg.conf.backup)? Po raz kolejny polecę Ci przeczytanie → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja i zrób to w końcu ze zrozumieniem To bardzo ułatwia zarówno zadawanie pytań jak i - w szczególności - znalezienie rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgoth Napisano Listopad 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2007 Obecnie RIVA TNT2 64(6600GT się pieprzy), i monitor panoramiczny Philips 200WS(20 cali - 16:10) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2007 możesz wejść do systemu, to nawet całkiem proste; zmień terminal na normalny tekstowy (ctrl+alt+F1) i zaloguj się kilka dodatkowych pytań - czy instalowałeś sterowniki nvidii? czy zmieniałeś kartę grafiki po instalacji F7, czy wcześniej? czy po zalogowaniu jako root i wpisaniu system-config-display uruchomi się coś klikalnego (na razie niczego tam nie zmieniaj)? czy masz zainstalowany program mc (znacznie ułatwi pracę)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgoth Napisano Listopad 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2007 1. TAK 2. TAK PO 3 Nie sprawdzałem 4. Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2007 no to mamy winnego - do RIVY też będzie akceleracja, tylko trzeba odinstalować sterowniki nvidii: yum remove *nvidia* a potem poszukać starszych: yum list *nvidia* zainstaluj pakiet z 96xx, lub (jeśli jest) 71xx w nazwie ostrzegam, że z akceleracją na Riva TNT trzeba się czasem trochę pomęczyć poprawiając plik konfiguracyjny Xsów; jeśli będziesz miał kłopoty z uruchomieniem czegokolwiek graficznego (lub chcesz uniknąć kłopotów) odinstaluj sterowniki nvidii i masz spokój || || V dzięki za poprawkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Grudzień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2007 yum remove *nvidia* To tak, ale dalej to juz troche inaczej yum install kmod-nvidia-legacy Riva to legacy na 96xx nie pojdzie Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi