Skocz do zawartości

Fedora 7 - Nie Odpala Ekran Logowania..

Morgoth

Rekomendowane odpowiedzi

Po załadowaniu plików. Nie chce mi się włączyć ekran logowaia i pisze, że nie mógł być on załadowany..(/?)i będzie próba innym sposobem,ale ona też sie nie powiodzi.... Dzięki temu "wspaniałęmu" błędowi nie mogę wejsć do systemu. Proszę o odp. Szukałem takiego tematu, ale nie odało mi się znaleźć(może używałem złych słów)

Z góry dziex za help

Jaki masz monitor, kartę graficzną, jak wygląda plik /etc/X11/xorg.conf? Czy w katalogu nie ma innych plików xorg.conf* (np.xorg.conf.backup)?

Po raz kolejny polecę Ci przeczytanie → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja i zrób to w końcu ze zrozumieniem ;) To bardzo ułatwia zarówno zadawanie pytań jak i - w szczególności - znalezienie rozwiązania.

możesz wejść do systemu, to nawet całkiem proste; zmień terminal na normalny tekstowy (ctrl+alt+F1) i zaloguj się

kilka dodatkowych pytań - czy instalowałeś sterowniki nvidii? czy zmieniałeś kartę grafiki po instalacji F7, czy wcześniej? czy po zalogowaniu jako root i wpisaniu system-config-display uruchomi się coś klikalnego (na razie niczego tam nie zmieniaj)? czy masz zainstalowany program mc (znacznie ułatwi pracę)?

no to mamy winnego - do RIVY też będzie akceleracja, tylko trzeba odinstalować sterowniki nvidii:

yum remove *nvidia*

a potem poszukać starszych:

yum list *nvidia*

zainstaluj pakiet z 96xx, lub (jeśli jest) 71xx w nazwie

ostrzegam, że z akceleracją na Riva TNT trzeba się czasem trochę pomęczyć poprawiając plik konfiguracyjny Xsów; jeśli będziesz miał kłopoty z uruchomieniem czegokolwiek graficznego (lub chcesz uniknąć kłopotów) odinstaluj sterowniki nvidii i masz spokój

||

||

V

dzięki za poprawkę