darekrocznik71 Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Uzytkownicy (_linuxa_ → Linuksa) ORT jakim programem FTP ściagacie pliki?Ja uzywam KFTP Grabber i jest to bardzo fajny prosty program,ma tylko jeden mankament,często sie rozłącza i trochę zamula łącze,używalem też program File Zilla,który nie zamula łącza i się nie rozłącza jak KFTP ale niestety nie dociąga z serwera w 100 % pozycji,trzeba jeszcze dociagnąć poprzez utorrenta z komputera zaś KFTP ściąga w 100%.Może znacie lepszy program,który by sie nie rozłączał i ściągał w 100%,jeśli tak to prosiłbym o namiar.FlashGeta nie chcę instalować na (_linuxie_ → Linuksie) ORT bo są z nim kłopoty m.in.nie ściąga wszystkich plików,tylko je odznacza na czerwono i stoją w miejscu.Najlepszy jest KFTP Grabber ,żeby nie miał tylko wymienionych wyżej mankamentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Ja korzystam z gFTP, czasami z nautilusa ale to już spodaryczne przypadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Grudzień 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Próbowalem gFTP może i niezły program,tylko ma jeden mankament nie zapamiętuje w razie przerwania danej sesji,czasem trzeba sesje przerwać ale program od razu ją wyrzuca z zakładki,wtedy trzeba wrzucać pozycje od nowa,jakby nie to zacząłbym z niego korzystać,chyba,że cos źle ustwaiłem i można to zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Jeśli chodzi Ci o ściągnie jakiegoś konkretnego pliku (dokładny URL do pliku) to ja korzystam z pakietu prozilla. Program jest konsolowy, ma wznawianie sesji po przerwaniu (o ile serwer obsługuje), praca wielowątkowa domyślnie do 4 połączeń naraz z możliwością zmiany w pliku ~/.prozilla/prozconfig. Albo wget. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Uzywam gFTP, czasem Gnome Commandera (odpowiednik takiego czegos co pod winda chyba sie zwie TotalCommander). Z gFTP nie mialem problemu, z Gnome Commanderem czesto sa problemy przy uploadzie, lubi sie zawiesic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Grudzień 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Panowie powiedzcie,czy jest mozliwośc w gFTP ustawienia sesji,że po rozłaczeniu mozna do niej wrócić,u mnie po przerwaniu sesję likiduje i musze ponownie wrzucać pozycje do ściągania,oczywiście to co przed zamknięciem sesji zostało ściagniete pozostaje i dociąga poprzez wznowienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 W gFTP nie ma takiej możliwości, lecz mimo to jest to jeden z lepszych klientów pod linuksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Grudzień 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Przechodzę na gFTP,nie zrywa połaczenia,dociąga w całości,może w kolejnej wersji będzie wznowienie sesji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kavuka Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Jest też klient KFTPGrabber - zapamiętuje sesje, pozwala ustawić wiele parametrów połączenia, w tym ogranicznik prędkości upload/download. Ma tylko jedną wadę, choć dość poważną. Często zdarza mu się zawiesić połączenie - jest wtedy tylko napis "Fetching directory listing" i pozostaje restart aplikacji :| Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Jest też klient KFTPGrabber - zapamiętuje sesje, pozwala ustawić wiele parametrów połączenia, w tym ogranicznik prędkości upload/download. Ma tylko jedną wadę, choć dość poważną. Często zdarza mu się zawiesić połączenie - jest wtedy tylko napis "Fetching directory listing" i pozostaje restart aplikacji :| Pozdrawiam. Przy rekursywnym transferze większej ilości folderów częstotliwość zawieszania aplikacji (zatem utraty sesji) jest przerażająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Grudzień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 A FileZille ktoś próbował? -(screeny)-- > Pokaż. Jest w repo nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Grudzień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 Próbowałem fajny program,tylko ze nie dociąga pozycji w całości,trzeba dociagać np.utorrentem,gFTP jest najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2008 3 grosze na temat KFTP - do wczoraj nie miałem zastrzeżeń. Ale jak dziś zobaczyłem jak z dwóch plików (8.5GB każdy) zrobił mi na NAS'ie 60GB i 150GB to wymiękłem. Do pobierania ze wznawianiem - wget. O ile nie bredzę, to ma chyba nawet jakąś graficzną nakładkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2008 O ile nie bredzę, to ma chyba nawet jakąś graficzną nakładkę...Nie bredzisz - gwget. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Styczeń 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2008 Panowie na razie przeszedlem na FileZille, jest trochę szybsza niż gFTP i ma ciekawszy wygląd,jeśli ktoś tez używa ten program niech da znać jak sie sprawuje poprzez FTP,czy zrywa połaczenia jak KFTP,czy dociąga pliki w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi