Skocz do zawartości

Fedora 8,co Najlepsze Do Ftp

darekrocznik71

Rekomendowane odpowiedzi

Uzytkownicy (_linuxa_ → Linuksa) ORT jakim programem FTP ściagacie pliki?Ja uzywam KFTP Grabber i jest to bardzo fajny prosty program,ma tylko jeden mankament,często sie rozłącza i trochę zamula łącze,używalem też program File Zilla,który nie zamula łącza i się nie rozłącza jak KFTP ale niestety nie dociąga z serwera w 100 % pozycji,trzeba jeszcze dociagnąć poprzez utorrenta z komputera zaś KFTP ściąga w 100%.Może znacie lepszy program,który by sie nie rozłączał i ściągał w 100%,jeśli tak to prosiłbym o namiar.FlashGeta nie chcę instalować na (_linuxie_ → Linuksie) ORT bo są z nim kłopoty m.in.nie ściąga wszystkich plików,tylko je odznacza na czerwono i stoją w miejscu.Najlepszy jest KFTP Grabber ,żeby nie miał tylko wymienionych wyżej mankamentów.

Próbowalem gFTP może i niezły program,tylko ma jeden mankament nie zapamiętuje w razie przerwania danej sesji,czasem trzeba sesje przerwać ale program od razu ją wyrzuca z zakładki,wtedy trzeba wrzucać pozycje od nowa,jakby nie to zacząłbym z niego korzystać,chyba,że cos źle ustwaiłem i można to zmienić

Jeśli chodzi Ci o ściągnie jakiegoś konkretnego pliku (dokładny URL do pliku) to ja korzystam z pakietu prozilla. Program jest konsolowy, ma wznawianie sesji po przerwaniu (o ile serwer obsługuje), praca wielowątkowa domyślnie do 4 połączeń naraz z możliwością zmiany w pliku ~/.prozilla/prozconfig.

Albo wget.

Uzywam gFTP, czasem Gnome Commandera (odpowiednik takiego czegos co pod winda chyba sie zwie TotalCommander). Z gFTP nie mialem problemu, z Gnome Commanderem czesto sa problemy przy uploadzie, lubi sie zawiesic :P

Panowie powiedzcie,czy jest mozliwośc w gFTP ustawienia sesji,że po rozłaczeniu mozna do niej wrócić,u mnie po przerwaniu sesję likiduje i musze ponownie wrzucać pozycje do ściągania,oczywiście to co przed zamknięciem sesji zostało ściagniete pozostaje i dociąga poprzez wznowienie.

Jest też klient KFTPGrabber - zapamiętuje sesje, pozwala ustawić wiele parametrów połączenia, w tym ogranicznik prędkości upload/download.

Ma tylko jedną wadę, choć dość poważną. Często zdarza mu się zawiesić połączenie - jest wtedy tylko napis "Fetching directory listing" i pozostaje restart aplikacji :|

Pozdrawiam.

Jest też klient KFTPGrabber - zapamiętuje sesje, pozwala ustawić wiele parametrów połączenia, w tym ogranicznik prędkości upload/download.

Ma tylko jedną wadę, choć dość poważną. Często zdarza mu się zawiesić połączenie - jest wtedy tylko napis "Fetching directory listing" i pozostaje restart aplikacji :|

Pozdrawiam.

Przy rekursywnym transferze większej ilości folderów częstotliwość zawieszania aplikacji (zatem utraty sesji) jest przerażająca.

3 grosze na temat KFTP - do wczoraj nie miałem zastrzeżeń. Ale jak dziś zobaczyłem jak z dwóch plików (8.5GB każdy) zrobił mi na NAS'ie 60GB i 150GB :blink: to wymiękłem.

Do pobierania ze wznawianiem - wget. O ile nie bredzę, to ma chyba nawet jakąś graficzną nakładkę...

• 4 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...