Lary666 Napisano Styczeń 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2008 Witam. Mój problem polega na tym, że podczas oglądania filmów na internecie przeglądarka się wyłącza. Ogólnie rzecz biorąc to przy używaniu javy i flasha takie coś się dzieje. Używam Firefox'a 2.0.0.10 na Fedorze 8 i686 przy użytkowaniu KDE 3.5. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano Styczeń 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2008 odinstaluj jave i spradzź czy jest ok jak nie to flasha uruchom kompa ponownie i zainstaluj flascha i sprawdź czy jest ok jak tak to doinstaluj javę i sprawdzaj problem leży w wtyczkach które doinstalowałem do przeglądarki ale która powoduje błąd to nie wiem u mnie problem był z javą ale skoro podczas filmów do może być u ciebie flash może jak uruchomisz przeglądarkę spod konsoli to zobaczysz jaki błąd ci wywala i bedziesz więcej coś wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagil Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Włącz firefoksa z terminala i działaj na nim, a jak się wyłączy zobacz co wypluło na terminalu. Tam powinny być jakieś wskazówki co do przyczyny wyłączania sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary666 Napisano Styczeń 9, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2008 Włącz firefoksa z terminala i działaj na nim, a jak się wyłączy zobacz co wypluło na terminalu. Tam powinny być jakieś wskazówki co do przyczyny wyłączania sie. Włączyłem przez terminal, ale się nie wyłancza wtedy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2008 Włączyłem przez terminal, ale się nie wyłancza wtedy... Niemożliwe Jeśli włącza się przez jakąś ikonkę czy pozycję z menu, to na pewno włącza się również z terminala. Możesz dokładnie opisać co zrobiłeś? Najlepiej wklej nam tutaj tekst, który pokazuje się na temrinalu po wydaniu polecenia "firefox". Tylko nie własnymi słowami a "copy-paste" z terminala. [EDIT]Głupoty piszę. Nieuważnie przeczytałem i wyszło mi na odwrót - że nie uruchamia się z terminala. Sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2008 w takim wypadku pod ikonką nie jest firefox, tylko firefox z jakimiś parametrami, lub skrypt szukający domyślnej przeglądarki i uruchamiający ją jakośtotam; możesz to sprawdzić za pomocą alacarte (w Gnome), lub kmenueditor (w KDE), a jak używasz czegoś innego, to pewnie sam wiesz najlepiej co masz w menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi