Andrzej_B Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Witam Mam mały problem z FC8 i serwerem X, świeża instalacji, pierwsze uruchomienie, system dochodzi do momentu w którym startuje serwerX, napisane jest że serwer X został pomyślnie uruchomiony i koniec. Mój komp to amd x2 3800 + 2GB ramu + gf 7900gs, dodam że przed uruchomieniem X wykrywa, moją kartę poprawnie. Czy ktoś mógłby mi zasugerować jak rozwiazać ten problem. pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 A co na ten temat mówi log X-ów oraz rozruchowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_B Napisano Styczeń 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 A takie szybkie pytanie jak mam przejść do konsoli żeby sprawdzićten log ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Cytat(Andrzej_B @ 5 Jan 2008, 20:51 ) <{POST_SNAPBACK}> A takie szybkie pytanie jak mam przejść do konsoli żeby sprawdzićten log ??Podstawy linuksa się kłaniają Kombinacja Ctrl-Alt-Fx gdzie x od 1 do 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_B Napisano Styczeń 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Tylko jest mały problem ctl+alt+1,2... nie bardzo wtedy działa. Jakieś inne sugestie ? pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Cytat(Andrzej_B @ 5 Jan 2008, 21:52 ) <{POST_SNAPBACK}> Jakieś inne sugestie ?No to zostaje uruchomienie od razu w trybie tekstowym. Jeśli masz splashscreen przykrywający menu GRUBa, to przy starcie, zgodnie z instrukcją "dowolny klawisz", potem, gdy pokaże się menu GRUB kolejno "a", spacja, "3", <enter>. Inny sposób dostępu do pliku z logiem: uruchom z LiveCD i podmontuj odpowiednia partycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Cytat(Andrzej_B @ 5 Jan 2008, 19:52 ) <{POST_SNAPBACK}> Tylko jest mały problem ctl+alt+1,2... nie bardzo wtedy działa. Zgubiłeś literkę 'F' przed cyfrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Zgubiłeś literkę 'F' przed cyfrą.Fakt, chodzi o kombinację Ctrl-Alt-<klawisz funkcyjny 1 do 6> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi