czakol Napisano Styczeń 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2008 Witam, mam stary komputer(333mhz, 256ram, 40gb) może nie powinienem instalować fedory ale slyszalem ze jest niezła nie mówiąc o tym ze znalazłem na wikipedii ze większość serwerów apache jest właśnie na niej postawione Problem jest taki ze ściągnąłem CD 1 fedory 8 (live), no i tu jest problem bo jest to live i nie mogę w pełni zainstalować systemu na dysk twardy, a w tak starym kompie nie mam dvd, poradzicie coś na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2008 no i tu jest problem bo jest to live i nie moge zainstalowac systemu na dysk twardyA to dlaczego? Udało Ci się uruchomić? Obejrzałeś pulpit? Kliknąłeś na ikony, które są na nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czakol Napisano Styczeń 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2008 Wystąpiły pewne errory, pulpit się nie pojawił, Xy się wysypały i nie wiem co było powodem. A ja X'ow nie potrzebuje tylko dobry czysty linux konsolowy dla Apache, SSH, ftp oraz jak sie uda ze system ktory postawie będzie zużywał mało procka to serwer gry Counter Strike Umiałbyś coś na to poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2008 A ja Xow nie potrzebuje tylko dobry czysty linux konsolowyNo to odpal w LiveCD w trybie tekstowym. Jak pokaże się menu to <TAB>, spacja, "3", <ENTER>. jak pojawi się konsola to liveinst. Chociaż nie wiem, czy anaconda nie będzie się chciała uruchomić domyślnie w trybie graficznym. Ale spróbuj. Jak nie dasz rady, to może ktoś inny będzie wiedział co z tym zrobić. Bo w trybie tekstowym, to przy tym sprzęcie co podałeś Fedora powinna działać w miarę sprawnie. Oczywiście nie przy kilkunastu użytkownikach dobijających się do Apache'a jednocześnie w tym samym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czakol Napisano Styczeń 23, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2008 Witam ponownie, wiec zdarzyłem w miedzy czasie przetestować ubuntu server, średnio jestem zadowolony, wolę debiana (a to takie podobne systemy) Co do fedory nie ma tam opcji żeby instalować z konsoli, po kilku próbach uruchomił się kde/gnome i próbowałem uruchomić instalatora, nie było szansy. Bez urazy dla programistów, przy komputerze 333mhz/256ram, zainstalowanie fedory graniczy z cudem. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2008 Możesz też zainstalować przez sieć z konsoli, najlepiej za pomocą Fedora-8-i386-rescuecd ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora...edora/i386/iso/ podając jako źródło instalacji adres ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/releases/8/Fedora/i386/os/ Ja tak zrobiłem parę dni temu, przy pół megowym necie trochę się ciągnęła instalacja, ale w sumie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Styczeń 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2008 Przy zgłoszeniu startowym napisz mu: linux text Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czakol Napisano Styczeń 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czakol Napisano Styczeń 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2008 Możesz też zainstalować przez sieć z konsoli, najlepiej za pomocą Fedora-8-i386-rescuecd ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora...edora/i386/iso/ podając jako źródło instalacji adres ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/releases/8/Fedora/i386/os/ Ja tak zrobiłem parę dni temu, przy pół megowym necie trochę się ciągnęła instalacja, ale w sumie ok. Masz na mysli sciaganie danych z sieci, a instalacja idzie po konsoli normalnie na komputerze, to spróbuje ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2008 Bootujesz z tej płytki, a że na niej nie ma pakietów to instalator sie pytam skąd je wziąć i pod spodem masz opcje http, ftp i inne. Wklep to co podałem wcześniej lub inny mirror (Ja mam icm pod nosem, więc mi pasował). Proponuje wybrać minimum pakietów, bo jak coś się skopie w trakcie instalacji to zaczynamy od nowa (mi 3 razy wystąpił "wyjątek" zanim się udało). Właściwą instalacje wszystkich pakietów najlepiej przeprowadzić później na już zainstalowanej Fedorze. Jeszcze jedna uwaga, jeśli po instalacji nie ma sieci (głupia sprawa z tymi pakietami wtedy ) to wrzucasz tę płytkę do odzysku i wybierasz opcję ratowania. Wpisujesz polecenie, które ci na końcu wyskoczy i magicznym sposobem działa sieć System pracuje wtedy jako hybryda tego co jest na płycie i tego co zainstalowane. Szczerze powiem zaskoczyła mnie ta opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi