piotrk Napisano Styczeń 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2008 Ciao znalazłem w dokumentacji Fedory informację ,że mogę zainstalować ten system z minimalnej płyty CD, http://docs.fedoraproject.org/install-guid...t-download.html według tej dokumentacji powinien to być plik boot.iso na serwerach lustrzanych ,ale właśnie tu mam problem bo szukałem na tych serwerach i nie mogę takiego pliku znaleźć ,mogę prosić o podanie bezpośredniego linku do tego obrazu minimalnej płyty CD? Saluto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2008 Tutaj masz dla i386. Jeśli chcesz cos innego to wystarczy zmienić w ścieżce na x86_64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2008 A TUTAJ lista dostępnych "oficjalnych" serwerów lustrzanych. "minimalny obraz" to prawdopodobnie "rescuecd". Pamietaj, że musisz znać nazwę serwera i pełną ścieżke dostępu do paczek instalacyjnych, żeby z tego zainstalować. W sumie wydaje mi się, że prościej jest instalować z LiveCD jeśli nie masz ochoty ściągać obrazu DVD. Zakładam, że jeśli chcesz instalować przez sieć to masz dobre, stałe łącze, więc ściągnięcie ok.100MB "rescuecd" albo 700MB LiveCD to niewielka różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2008 On pisze o boot.iso. Ja kiedyś próbowałem ale trzeba mieć cierpliwość. Ja wolę tak jak piszesz WalDo, pobrać live i z tego instalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2008 On pisze o boot.iso.A, faktycznie. Ja jak zwykle nieuważnie czytam To w ramach rehabilitacji i bicia się w piersi → http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...i386/os/images/ bo u mnie rpm.pbone.net jakoś wolno chodzi - znacznie wolniej niż oryginalny serwer Ale samemu też można to znaleźć, wystarczy się "przejść" po serwerze. To zajmuje minutę do dwóch w porywach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrk Napisano Styczeń 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2008 ściągam już rescue CD ,probowałem zainstalować z minimalnej płyty CD i pełnej DVD ,ale nie mogę sobie poradzić z instalacją możecie napisać co wpisać po uruchomieniu rescuecd ,żeby zacząć instalować system?czy tam też będę musiał podać adres www i folder Fedory jak przy instalacji z minimalnej płyty CD ,bo to jest akurat moment z którym nie mogę sobie poradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2008 Minimalna i ratunkowa instalka to prawie ta sama instalka. W minimalnej po podaniu źródła instalacji najpierw ściągnie anakondę (instalator) w wersji tekstowej lub graficznej w zależności od tego co wybrałeś, a płytka ratunkowa zawiera w sobie już anakondę w obu wersjach + coś tam do ratowania. Tak, tam też będziesz musiał podać adres www i folder Fedory jak przy instalacji z minimalnej płyty CD tu masz wątek co i jak http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...st&p=102182 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2008 ściągam już rescue CD ,probowałem zainstalować z minimalnej płyty CD i pełnej DVD ,ale nie mogę sobie poradzić z instalacjąA z czym konkretnie sobie nie radzisz? Jak masz DVD, to nie widzę potrzeby ściągania innego obrazu (o ile SHA1SUM jest OK). Obrazy w zasadzie różnią się od siebie ilością pakietów i funkcjonalnością. Funkcjonalność tych obrazów (LiveCD, rescue) nie wpływa na poprawność instalacji. Z DVD powinieneś móc zainstalować - jeśli nie to z pozostałych również nie zainstalujesz. Zamiast ściągać setki zbędnych megabajtów możę lepiej rozwiązać problem możecie napisać co wpisać po uruchomieniu rescuecdChyba <esc> albo <tab> trzeba wcisnąć i gdy zobaczysz prompt "boot: " wpisz "linux askmethod". Jeśli chcesz instalować z sieci, to pamiętaj o tym co napisałem poniżej (ścieżka w sieci). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrk Napisano Styczeń 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 dziękuje wszystkim za pomoc ,już sobie poradziłem ...kupiłem sobie Fedorę z gazetą i udało mi się zainstalować system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi