neo-one Napisano Luty 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2008 Witam na plycie glownej mam kontroler SATA/PATA obsługiwany od KERNELa 2.6.22 tymczasem fedora 8 jest na jajku 2.6.18 .. (FC nie widzi dysku) Jest moze metoda instalacji FC 8 live z nowym jądrem skompilowanym pod innym distro (Ubuntu 7.10 jest na jajku 2.6.22 więc moglbym skompilowac nowe jądro pod tym systemem), lub zPATCHowania jajka FC w czasie instalacji ? Jesli tak bardzo prosze o wskazowki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Luty 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2008 Fedora 8 jest standardowo na jadrze 2.6.23 Ja jadrze 2.6.18 to jest fedora CORE 6 Coś ci sie musiało pomylić !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo-one Napisano Luty 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2008 nooooo tak ... pomyliły mi sie distro ... w kazdym razie ... Kontynuuje pytanie tyle ze dla CentOS 5.1 - KERNEL 2.6.18 (RHEL 5 --> Fedora 6 o ile sie nie myle ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2008 Problemy związane z CentOS 5.1 nie są tematyką tego forum. Przenoszę do 'Pozostałe dystrybucje'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo-one Napisano Luty 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2008 Problem zwiazany z Fedora 6 będąca BETA wersją RHEL 5 --> CentOS 5 ale OK Następnym razem bede pamiętał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2008 [..]z Fedora 6 będąca BETA wersją RHEL 5 --> CentOS 5Zamiast filozofować i pobłyskiwać znajomością drzewa genealogicznego potomków i pociotków firmy Red Hat to wciśnij Alt+Ctrl+F1 przeczytaj 1. linijkę od góry i napisz co tam przeczytałeś Ale skoro już zaczęliśmy wnikać, to Fedora nie jest BETA wersją RHEL Fedora != RHEL != CentOS A wracając do Twojego pytania: dlaczego nie F8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo-one Napisano Luty 16, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2008 OK Beta --> zle powiedziane :] FC --> Poligon Doswiadczalny dla RHEL A wracając do Twojego pytania: dlaczego nie F8? F8 mam juz na kompie a CentOS chcialbym zainstalowac z czystej ciekawosci .. zawsze to jakies ciekawe doswiadczenie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi