ecik__ Napisano Marzec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2008 Z resztą zanim wejdzie paczka z builda do rawhide'a to też przynajmniej kilka-kilkanaście godzin mija, więc trochę czasu na wycofanie zmian przed kolejnymi "pushami" jest To fakt... wiem coś o tym (jak puściłem wadliwą openarenę i kombinowałem jak się z tego wycofać ) A wracając do kadu, to napisałem do rel-eng, by zrobili override, więc ostatecznie można liczyć, że paczka będzie trochę prędzej niż normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Marzec 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2008 a yum install kadu nie dziala ? Jesli masz livne i fresh rpms dodane do repos to jak tak zrobilem i smiga a jestes pewien ze na F7 jestes?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2008 poza tym livna i freshrpms nie mają nic wspólnego z kadu - jest w głównym repo fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Marzec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2008 zupelnie nie na temat ale chcialem sie pochwalic moim dzisiejszym znaleziskiem (aczkolwiek moze juz byc Wam znane): Alien mysle, ze programik dla niektorych moze byc bardzo przydatny. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2008 Nowe kadu w drodze do updates-testing. https://admin.fedoraproject.org/updates/kadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Marzec 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2008 to juz tylko czekac az yum sciagnie i zainstaluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 yum --enablerepo=updates-testing update kadu Zachęcam do testowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 ecik__: można się spodziewać spaczkowania pozostałych modułów dla kadu w repo (głównie chodzi mi o te wydzielone z powerkadu i pozostałe znajdująde się w autodownloadzie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 (głównie chodzi mi o te wydzielone z powerkadu i pozostałe znajdująde się w autodownloadzie)? No cóż, nawet nie zauważyłem, że w stable dodali kilka nowych modułów... Nie pozostaje mi nic innego jak zabrać się za to przy najbliższej sposobności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 Dzięki Jak chcesz to Ci dam pełną listę modułów (autodownload + te które nie weszły bo bylo już zbyt późno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 Jak chcesz to Ci dam pełną listę modułów (autodownload + te które nie weszły bo bylo już zbyt późno) Z autodownloadu to sam wszystkie wezmę, przydałyby się te pozostałe (najlepiej z URL-ami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 No oprócz autodownloadu to za dużo już tego nie będzie całe szczęście, tylko 2 moduły nie zdążyły. Na chwilę obecną to będą -desc_history źródła forum -last_seen źródła forum Do tego w miarę możliwości są portowane powoli na moduły kolejne funkcjonalności z powerkadu, także jak coś postaram się dawać aktualne info. Zobaczę też czy z 0.6.0 będzie działał stary iwait4u. Są jeszcze jabber_protocol i new_history, ale na nie z pewnością jeszcze nie czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 No miło widzieć ze sobie radzicie i jest zainteresowanie Ecik nic mi nie odpisales na żadnego maila i zaczalem sie martwic co z Kadu na FC. DLatego znalazlem tego posta I jak już trafi do glownego repo to prosze sprawdz czy opis na Wiki jest na pewno dzialajacy. (ja dzis skasuje dzial kadu developerskie, nie chcemy na glownej stronie ::Pobierz linkowac do paczek svna. Tacy testerzy w ogole nie zgłaszaja nam bledow, miejsce na ew. pakiety developerskie znajde gdzie indziej [notabene teraz KAdu 0.6.5-svn to totalna rozypka, nawet ja nie używam ;] ]) PS. Sorki za nie powiadomienia na mailach ze doszlo PKadu w ostatniej chwili, bede pamietal o tym w przyszlosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Marzec 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2008 Już dawno kadu zostało wydane a w repach go nie ma ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2008 Już dawno kadu zostało wydane a w repach go nie ma ... Już jest na dobrej drodze. W testing pojawił się kolejny release (w poprzednim był błąd w paczce...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi