marlog Napisano Kwiecień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2008 Witam Wczoraj zainstalowałem F9 beta. System zainstalował mi Gnome, ale zależy mi na Linuksie z pakietami .rpm i KDE 4. Czyli jak czytałem z internecie to chyba odnosi się do Fedory 9. Chyba należy to wybrać w momencie instalacji, ale coś pomieszałem. Czy można prosić o jakieś wskazówki, co najwyżej przeinstaluje system. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2008 Chyba należy to wybrać w momencie instalacji→ http://images.howtoforge.com/images/instal...ktop/inst18.jpg Trzeba patrzeć co się na ekranie pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2008 Na miły bóg! przestańcie wypuszczać bety, bo potem takie kwiatki na forum mamy. Poco ci ta beta? Stabilna jest 8, z 9 pewnie będziesz miał same problemy, bo to BETA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2008 Poco ci ta beta?No, tutaj widzę pewne uzasadnienie tym KDE4. Chociaż te 2-3 m-ce można wytrzymać i poczekać na stabilną "dziewiątkę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2008 No nie wiem, ja osobiście używam KDE4 na Fedorze 8, kompilując je z SVNu. Za pomocą sposobu jaki podał !Ci w topicu "KDE4". I chodzi znacznie lepiej niż to z rpmów dla fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2008 (...)kompilując je z SVNu.(...)Biorąc pod uwagę treść pierwszego postu to wydaje mi się, że marlog nie jest chyba na tyle zaawansowanym użytkownikiem, żeby porywać się na samodzielną kompilację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Kwiecień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2008 imo instalowanie F9 beta przez usera który ma nikłe pojęcie i obeznanie w linuksie, tylko dla kde4, które też jest jeszcze mocno niestabilne i okrojone, to po prostu jedno wielkie nieporozumienie. Tym bardziej że finalna wersja się ukaże za ok 3 tygodnie, a w międzyczasie jeszcze będzie wersja final preview (w sumie to dzisiaj miała się ukazać już). Poza tym dla tych co już nie mogą wytrzymać ciśnienia i sprawdzić kde4 są robione livecd, oraz snapshoty z rawhide'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi