efect1 Napisano Maj 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2008 Witam Tak jak w temcaie szukam klienta sieci torrent dla środowiska gnome ( proszę nie wymieniać ktorrenta gdyż po jego włączeniu system się wiesza-muli) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2008 Ktorrent to nie dla Gnome, mulić nie powinien. Sprawdź Transmission. poza tym szukanie jest proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2008 ( proszę nie wymieniać ktorrenta gdyż po jego włączeniu system się wiesza-muli)Coś musisz mieć skopane w systemie, bo ja od dawna używam ktorrent i nie ma problemów. Wystarczy trochę ograniczyć mu przepustowość a nie zostawiać transfer na "nieograniczony". Pod Gnome możesz spróbować deluge (jest w repo) albo po prostu włącz sobie yumex zaznacz opcję "wszystkie" a w pasku wyszukiwania wpisz "torrent" Na pewno coś sobie wybierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bemq Napisano Maj 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2008 Popieram deluge - jest świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Maj 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2008 Osobiście używam deluge, ale polecam również skorzystać z utorrenta przez wine'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2008 Tez uzywam Deluge. Chyba najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99vadim Napisano Maj 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2008 Deluge najlepszy, Transmission to jakieś nieporozumienie. Ewentualnie Azureus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sabby7890 Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 Transmission było fajne w wersji 0.82 (taki malutki kompaktowy interfejs), niestety jest bardzo wolny. Popieram - instaluj Deluge. Ma mnóstwo opcji, więc będziesz się czuł jak w domu:) PS. Sprawdź wtyczki, po prostu wymiatają (Web Interface - wrzucasz torrenty z innego kompa na swój, nawet z kafejki w Tokio). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 używałem transmission i byłem z niego ogromnie zadowolony... był lżejszy od azureusa... niestety w pewnym momencie transmission przestał się łączyć z trackerami więc zmuszony byłem do zmiany klienta... sprawdziłem BitTorrenta, deluge, azureusa i ntorrent.... najbardziej odpowiada mi deluge, jednakże nie mogę go używać, gdyż tracker z którego obecnie non-stop korzystam ma blokadę na deluge (ponoć klient ten wysyła do trackera błędne info o uploadzie)... w ten oto sposób został mi zasobo-żerny azureus lub bittorrent (ntorrent mi jakoś nie podchodzi)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 A ja polecam tekstowego rtorrenta. Mały, szybki, zajmuje tylko kilka mb ramu (nie licząc cache) i jedyne co trochę spowalnia to połączenie internetowe, gdy za wysoko ustawisz limity. Do tego można skonfigurować go tak, aby monitorował jeden katalog na zawartość plików torrent - jest to wygodne zarówno gdy siedzisz przed swoim kompem, jak i w przed jakimś innym, np. w Tokio ("man scp"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 w ten oto sposób został mi zasobo-żerny azureus lub bittorrent (ntorrent mi jakoś nie podchodzi)...Jeszcze raz przypomnę o ktorrent. U mnie się nie wiesza, nie muli, nie jest odrzucany. Funkcjonalnie chyba lepszy od deluge, ale to może tylko kwestia przyzwyczajenia (np.łatwiejszy IMHO update pliku z blacklistą serwerów nazwijmy to "nieprzyjaznych".) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi