fedorowiec Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Witam, ściągłem sobie firefoxa3, rozpakowałem go, i chciałem zainstalować. Otworzyłem plik readme.txt zeby się dowiedzieć w jaki sposób zainstalować go, a tam komunikat że mam wejść na stronę firefox.pl, ale nie ładuje mi się strona, i zawiesza mi sie. W jaki sposób po rozpakowaniu paczki z firefoxem3, mogę to zainstalować w systemie...? Pozdrawiam P.S Mam fedore 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 A jest jakiś konkretny powód dla którego nie instalujesz FF3 z repozytoriów Fedory przez yuma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 WalDo: w którym repo jest FF3? fedorowiec: to jest wersja runtime, nie instalujesz jej lecz po prostu odpalasz binarkę z głównego katalogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 P.S Mam fedore 9 WalDo: w którym repo jest FF3? @fedorowiec: Przecież Firefox 3 jest domyślnie w Fedorze 9, nie zabardzo rozumiem co ty chcesz instalować Pokaż rpm -qa firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 WalDo: w którym repo jest FF3? morsik już odpowiedział U mnie w każdym razie jest [waldo@vbox ~]$ rpm -qa | grep firefox firefox-3.0-1.fc9.i386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Czuli po prostu brak jeszcze paczki pod F8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedorowiec Napisano Lipiec 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Witam, mam domyślnie firefoxa ale wersje beta, a chciałbym "pełną" wersję, przez yum próbowałem ale nie mogło znaleść [piotrino@localhost ~]$ su - Hasło: [root@localhost ~]# yum install firefox3 Wczytane wtyczki: refresh-packagekit fedora | 2.4 kB 00:00 fedora-debuginfo | 1.9 kB 00:00 livna | 2.1 kB 00:00 updates | 2.3 kB 00:00 livna-debuginfo | 1.9 kB 00:00 Ustawianie procesu instalacji Analizowanie argumentów instalacji pakietów Nie ma pakietu firefox3. Nie ma niczego do zrobienia [root@localhost ~]# Może nie potrzebnie się czepiam tych wersji.... [root@localhost ~]# rpm -qa firefox firefox-3.0-1.fc9.i386 [root@localhost ~]# P.S Sorki jednak to jest "pełna " wersja", coś słabo widzę ostatnio Chodziło mi o wygląd jaki mam firefoxa teraz , a jaki mam na windowsie MF3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 [root@localhost ~]# rpm -qa firefox firefox-3.0-1.fc9.i386 Dalej nie rozumiem w czym problem. Chodziło mi o wygląd jaki mam firefoxa teraz , a jaki mam na windowsie MF3.Jaki wygląd? Nie rozumiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Nie ma F3 w repo F8 wiec nie siej boruty morsik. A FF3 mozna sciagnac, rozpakowac i uruchomic. Mi smiga! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Mi również, choć oczekiwałem większej rewolucji... Ale to już off. @fedorowiec: jeśli nie odpowiada Ci wygląd pobaw się ze stylami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Nie ma F3 w repo F8 wiec nie siej boruty morsik. P.S Mam fedore 9Mowa jest o F9. Chyba Czy coś przeoczyłem znowu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Kolejny temat cyklu "jak zainstalować cośtamcośtam bo nie chciało mi się zapoznać z podstawami systemu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 No i tu Ponury niestety ma znowu rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
studys Napisano Sierpień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2008 Dobra, ja sobie ściągnąłem plik spakowany z firefox3, rozpakowałem do katalogu firefox i po uruchomieniu w informacji o programie mam że to wersja 2. Mam fedore7 i na razie nie chciałem jej zmieniać a zainstalować sobie ff3 i nie wiem czemu to nie wychodzi. Jak chce yumem to nie znajduje wersji ff3 dla mnie. Jaką mam możliwość zainstalowania tego bez zmiany Fedory? Dziwne to dla mnie bo kiedyś jak używałem jeszcze fc3 czy 4 to zreguły yum znajdywał to co chciałem a teraz nie chce i nie wiem dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Sierpień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2008 Dobra, ja sobie ściągnąłem plik spakowany z firefox3, rozpakowałem do katalogu firefox i po uruchomieniu w informacji o programie mam że to wersja 2. Mam fedore7 i na razie nie chciałem jej zmieniać a zainstalować sobie ff3 i nie wiem czemu to nie wychodzi. Jak chce yumem to nie znajduje wersji ff3 dla mnie. Jaką mam możliwość zainstalowania tego bez zmiany Fedory? Dziwne to dla mnie bo kiedyś jak używałem jeszcze fc3 czy 4 to zreguły yum znajdywał to co chciałem a teraz nie chce i nie wiem dlaczego. sekunda w Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi