Skocz do zawartości

Instalacja Firefoxa3

fedorowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ściągłem sobie firefoxa3, rozpakowałem go, i chciałem zainstalować. Otworzyłem plik readme.txt zeby się dowiedzieć w jaki sposób zainstalować go, a tam komunikat że mam wejść na stronę firefox.pl, ale nie ładuje mi się strona, i zawiesza mi sie. W jaki sposób po rozpakowaniu paczki z firefoxem3, mogę to zainstalować w systemie...? Pozdrawiam

P.S Mam fedore 9

Witam, mam domyślnie firefoxa ale wersje beta, a chciałbym "pełną" wersję, przez yum próbowałem ale nie mogło znaleść

[piotrino@localhost ~]$ su -
Hasło: 
[root@localhost ~]# yum install firefox3
Wczytane wtyczki: refresh-packagekit
fedora                                                   | 2.4 kB     00:00     
fedora-debuginfo                                         | 1.9 kB     00:00     
livna                                                    | 2.1 kB     00:00     
updates                                                  | 2.3 kB     00:00     
livna-debuginfo                                          | 1.9 kB     00:00     
Ustawianie procesu instalacji
Analizowanie argumentów instalacji pakietów
Nie ma pakietu firefox3.
Nie ma niczego do zrobienia
[root@localhost ~]# 
Może nie potrzebnie się czepiam tych wersji.... 
[root@localhost ~]# rpm -qa firefox
firefox-3.0-1.fc9.i386
[root@localhost ~]# 

P.S Sorki jednak to jest "pełna " wersja", coś słabo widzę ostatnio <_<

Chodziło mi o wygląd jaki mam firefoxa teraz , a jaki mam na windowsie MF3

• 5 weeks later...

Dobra, ja sobie ściągnąłem plik spakowany z firefox3, rozpakowałem do katalogu firefox i po uruchomieniu w informacji o programie mam że to wersja 2.

Mam fedore7 i na razie nie chciałem jej zmieniać a zainstalować sobie ff3 i nie wiem czemu to nie wychodzi. Jak chce yumem to nie znajduje wersji ff3 dla mnie.

Jaką mam możliwość zainstalowania tego bez zmiany Fedory?

Dziwne to dla mnie bo kiedyś jak używałem jeszcze fc3 czy 4 to zreguły yum znajdywał to co chciałem a teraz nie chce i nie wiem dlaczego.

Dobra, ja sobie ściągnąłem plik spakowany z firefox3, rozpakowałem do katalogu firefox i po uruchomieniu w informacji o programie mam że to wersja 2.

Mam fedore7 i na razie nie chciałem jej zmieniać a zainstalować sobie ff3 i nie wiem czemu to nie wychodzi. Jak chce yumem to nie znajduje wersji ff3 dla mnie.

Jaką mam możliwość zainstalowania tego bez zmiany Fedory?

Dziwne to dla mnie bo kiedyś jak używałem jeszcze fc3 czy 4 to zreguły yum znajdywał to co chciałem a teraz nie chce i nie wiem dlaczego.

sekunda w Google :rolleyes:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...