BaKo Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Witam. Patrzyłem w opcjach Thunderbirda ale niestety nic nie znalazlem odnośnie tego w jaki sposób miałbym umieścić ikone Thunderbirda po zminimalizowaniu w pasku tray (tzn. tam gdzie chowa sie amarok, superkaramba, ect) Jak kto wie jak to zrobic to bede bardzo wdzieczny. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Druga sprawa o ktora mi chodzi jest: Jaki komunikator polecacie do gg lub tlena ktora sa na windowsie. Poniewaz tlen mial opcje polaczenia gg i tlenu i poczty to jesli istnieje cos w tym rodzaju. Pozdrawiam /BaKo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Istnieją drobne aplikacje pozwalające na minimalizowanie dowolnych aplikacji do traya - podziel się, z jakiego środowiska graficznego korzystasz. Drugą część posta uznaję za żart... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 (...) w jaki sposób miałbym umieścić ikone Thunderbirda po zminimalizowaniu w pasku traykdocker, docker, alltray. Wystarczy uruchomić yumex, zaznaczyć "Wszystkie" i w pasku wyszukiwania wpisać (heh, kto by się spodziewał ) "tray" Poniewaz tlen mial opcje polaczenia gg i tlenu i poczty to jesli istnieje cos w tym rodzaju.Mała podpowiedź: jabber? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaKo Napisano Lipiec 3, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 JEstem nowym użytkownikiem linuksa. Tzn wczesniej pracowałem na Linuksie lecz nie na Fedorze. Jakos własnie żaden komunikator mi nie przypasował za bardzo do gustu dlatego pytam czy ktoś ma może coś lepszego do sprobowania. Posiadam KDE. Jeśli chodzi o środowisko graficzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 No to chociażby wspomniany przez WalDo kdocker. Jeśli chodzi o komunikator poszukaj, na forum i google. Było poruszane i omawiane miliard razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 Jakos własnie żaden komunikator mi nie przypasował(...)Żaden? A może wyjaw łaskawie tajemnicę i napisz jakich próbowałeś? Jest tego sporo, wróżki na wakacjach, więc sam rozumiesz, że nie jest nam łatwo odczytać Twoje myśli Tak z grubsza to tu jest to o co mi chodzi → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaKo Napisano Lipiec 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 Powiem tak. Komunikatory mi nie przypadly do gustu nie z konkretnego powodu tylkko po prostu mi nie pasuja. A o komunikatorach wspomniałem przy okazji chodziło mi o tray. Niestety te programy które podał WalDo nie działają lub ja nie potrafie nimi zarządzać (to drugie prawdopodobnie to drugie). Kiedy zainstalowałem alltray wpisałem w konsoli polecenie "alltray" wyskoczyło mi okienko w którym było napisane: Alltray: Please click on the windows you would like to dock> Przy wpisaniu w konsoli "docker" wyskakuje małe okienko w lewym górym rogu ekranu które jest puste. "kdocker" po wpisaniu wyskakuje komunikat "System tray appears to hidden". Wiec mysle, ze to ja jestem ciemny. Pozdrawiam /BaKo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 Alltray: Please click on the windows you would like to dock> Ale co, kliknąłeś w wybraną aplikację i nie zadziałało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 Kiedy zainstalowałem alltray wpisałem w konsoli polecenie "alltray" wyskoczyło mi okienko w którym było napisane:Uruchamianie programów do dokowania: alltray <ścieżka>/<nazwa programu>. Podobnie z pozostałymi. Żeby ułatwić sobie życie tworzysz nowy "aktywator", w którym wpisujesz "alltray <aplikacja do uruchomienia>" albo "kdocker <aplikacja do uruchomienia>". W XFCE PPM na pasku zadań → Dodaj nowy element → Aktywator, w Gnome "Dodaj do panelu" → "Własny aktywator aplikacji", jak jest w KDE nie wiem, bo nie używam, ale zapewne podobnie. Jeśli chcesz mieć na desktopie, to wyciągasz ikonę programu na pulpit → PPM na ikonie → Właściwości → zakładka "Aktywator" → Polecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaKo Napisano Lipiec 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 Sorror Napisano Dzisiaj, 11:20 Ale co, kliknąłeś w wybraną aplikację i nie zadziałało? Sorror dokładnie tak jak napisałes. -------------------------- WalDo w KDE prawdopodobnie inaczej bo nigdzie nie moge czegos takiego znalesc. :/.. Zadzialało tylko "kdocker <aplikacja do uruchomienia> ale alltray niestety nie. Narazie mam problem z głowy. Dziekuje za pomoc. P.S. POPRAWKA JEdnak działa i jedno i drugie polecenie. ;].. Zwracam honor ;].. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goompas Napisano Lipiec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 A dodatek do Thunderbirda MinimizeToTray probowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaKo Napisano Lipiec 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 nie probowałem. Masz moze jakis link do tego? Bo ja w repo niestety tego nie posiadam W mandrivie nie bylo problemu mialem taka opcje by zminimalizowac do tray. Odnośnie programów które zostały mi podane do tegy by zminimalizowac do tray'a programy to wszystko by bylo fajnie jeśli nie musiałbym ciągle mieć właczonej konsoli. Bo wcale mi się nie uśmiecha ciagle przy właczaniu komputera w konsoli pisac polecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goompas Napisano Lipiec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 https://addons.mozilla.org/pl/thunderbird/addon/2110 pod windowsem dodatek chodzi wiec pod linuxem powinien takze, sciagnij i zainstaluj poprzez Narzedzie/Dodatki/Zainstaluj wydaje mi sie ze jak wiekszosc rozszerzen ktore dzialaja tak samo pod win jak i linux to tez powinno dzialac, ale glowy nie dam sobie uciac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 Bo ja w repo niestety tego nie posiadamTo extension do Firefox/Thunderbird i raczej nikt tego paczkował nie będzie → Narzędzia → Dodatki → Pobierz rozszerzenia. Przeniesie Cię na stronę dodatków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaKo Napisano Lipiec 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 Jest lipa. Pobralem znaczy sprobowalem pobrac ale niestety nie jest dodatek kompatybilny z wersja thunderbirda ktora posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi