Skocz do zawartości

Problem Z Plikiem *.wmv

patryk_f

Rekomendowane odpowiedzi

Mam poblem z plikiami wmv. podejrzewam problem z brakiem kodeka

ma to na paru płytach i spokojnie sie dotwarzało jak miałem windowsa a teraz te same pliki się nie odtwarzają.

Szukałem czegoś na forum na ten temat ale nic nie znalazłem,

Może ktoś wie jak to zreperować

Czuję sie w obowiązku z czegoś wytlumaczyć

Jak już mówiłem z wyszukiwarki korzystałem ale nie zanalazłem czegoś co by mi pomogło.

skorzystałem na początku instalacji systemu z wszystkich mozliwych rad dotyczących instalacji playerów jakie są zawarte w FAQ

potem instalowałem parę różnych odtwarzaczy (smplayer xine vlc kmplayer)

Problem jaki występuje dotyczy tylko plików WMv co do których mam pewność że nie są uszkodzone, jak już mówiłem z wyszukiwarki korzystałem

Jak już mówiłem z wyszukiwarki korzystałem ale nie zanalazłem czegoś co by mi pomogło.
A czego szukałeś?
podejrzewam problem z brakiem kodeka
I nadal nie wiemy:

1. czy masz zainstalowane kodeki czy nie. Jeśli tak to jakie? skąd pobrane? gdzie umieszczone w systemie? itd itd

2. czy pliki które chcesz odtwarzać nie są ograniczone przez DRM?

potem instalowałem parę różnych odtwarzaczy (smplayer xine vlc kmplayer)
ŻADEN odtwarzacz w linuksie nie odtworzy Ci sam z siebie tj. bez wspomnianych wyżej kodeków formatu WMV.

Polecam → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja

problem z lekka się wyjaśnił ponieważ przy odwtwarzaniu mplayerem w jednym z plików napisalo mi ze jest zabezpieczony DRM

JEst zatem pytanie jak sobie poradzić z tym zabezpieczeniem DRM??

Co do odtwarzaczy to zamontowałem je według FAQ montując je poleceniami ktore tam zanalazłem.

Następne odtwarzacze montowałem sciągając je z repozytoriów przez dodaj / usuń oprogramowanie. zawsze sprawdzałem jaka to wersja (czy 64bit). starałem się montowac z wszystkimi dodatkowymi paczkami.

Stamtąd też są, jak podejrzewam wszystkie, kodeki

Można je spróbować złamać (ścigane prawnie) lub można spróbować ominąć zabezpieczenie (to chyba nie jest ścigane ale nie jestem pewien). Są do tego programy ;)

My tutaj co prawda o legalnych rzeczach staramy się mówić no ale ja bym tylko tak próbował, bo jakby inaczej? Skoro już ktoś ma legalnie nabyty plik...