wikrap1 Napisano Lipiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2008 Jak ustawię volume na mniej niż połowa to już wyczówalna wyczuwalna jest potężna strata jakości , czy jest na to jakaś rada? Moim źrudłem żródłem dźwięku jest komputer i ta syruacja jest nieco drażniąca. Ma ktoś podobne problemy? :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano Lipiec 24, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2008 Jak ustawię volume na mniej niż połowa to już wyczówalna jest potężna strata jakości , czy jest na to jakaś rada? Moim źrudłem dźwięku jest komputer i ta syruacja jest nieco drażniąca. Ma ktoś podobne problemy? :lammer: EDIT pogrzebałem w ustawieniach dźwięku i problem się rozwiazał temat do usunięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2008 Nie temat do usunięcia, tylko podziel się w jaki to sposób problem się rozwiązał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano Lipiec 24, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2008 Napisał bym bo i tak regulamin nakazuje, ale ja (_na prawdę_ → naprawdę) ORT nie wiem jak to zrobiłem, wyłączyłem dźwięki systemowe i coś przestawiłem. Nie jestem w stanie teraz konkretnie powiedzieć co to było. Wiem że ustawienia jakie miałem były domyślne dla fc9. Więc ogólnie rozwiązaniem problemu jest zmiana ustawień domyślnych dźwięku potem potestuę co konkretnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2008 może zgadnę pierwszy - wyłączyłeś programowe ESD i tym samym jedziesz teraz po prostu na pulseaudio i alsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano Lipiec 31, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2008 Tak mam teraz ustawione wszystko na pulse więc pewnie masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 Jeżeli dźwięk drapie, robimy tak: START 1. Naprawiamy PulseAudio NIE -> świetnie, bo zawsze je wywalam, jedziemy do 2. TAK -> nie pomogę 2. Ustawiamy PCM Wchodzimy do Regulacji Głośności, ustawiamy Volume na maksa, a PCM do minimum. Potem klikamy prawym klawiszem na aplet głośnika na panelu i w jego preferencjach ustawiamy, żeby regulował nie Volume, tylko PCM. Voila. Od teraz głośność regulujemy PCMem, który harczy dopiero, jak osiągnie przy Volume 100%, jakieś 70,80% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi