Skocz do zawartości

Pogorszenie Jakości Muzy Przy Niższym Volume

wikrap1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ustawię volume na mniej niż połowa to już wyczówalna wyczuwalna jest potężna strata jakości :blink: , czy jest na to jakaś rada? Moim źrudłem żródłem dźwięku jest komputer i ta syruacja jest nieco drażniąca.

Ma ktoś podobne problemy? :lammer:

Jak ustawię volume na mniej niż połowa to już wyczówalna jest potężna strata jakości :blink: , czy jest na to jakaś rada? Moim źrudłem dźwięku jest komputer i ta syruacja jest nieco drażniąca.

Ma ktoś podobne problemy? :lammer:

EDIT pogrzebałem w ustawieniach dźwięku i problem się rozwiazał temat do usunięcia

Napisał bym bo i tak regulamin nakazuje, ale ja (_na prawdę_ → naprawdę) ORT nie wiem jak to zrobiłem, wyłączyłem dźwięki systemowe i coś przestawiłem. Nie jestem w stanie teraz konkretnie powiedzieć co to było. Wiem że ustawienia jakie miałem były domyślne dla fc9.

Więc ogólnie rozwiązaniem problemu jest zmiana ustawień domyślnych dźwięku potem potestuę co konkretnie

Jeżeli dźwięk drapie, robimy tak:

START

1. Naprawiamy PulseAudio

NIE -> świetnie, bo zawsze je wywalam, jedziemy do 2.

TAK -> nie pomogę

2. Ustawiamy PCM

Wchodzimy do Regulacji Głośności, ustawiamy Volume na maksa, a PCM do minimum. Potem klikamy prawym klawiszem na aplet głośnika na panelu i w jego preferencjach ustawiamy, żeby regulował nie Volume, tylko PCM. Voila. Od teraz głośność regulujemy PCMem, który harczy dopiero, jak osiągnie przy Volume 100%, jakieś 70,80%