danziger Napisano Lipiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2008 witam, jak można ustawić rozdzielczość? Mam monitor 1680*1050, a winda w virtulboxie pokazuje 1600*1200 i 1280*1024, więc raczej to by jakiś chyba plik ręcznie trzeba edytować, ale nie wiem gdzie, w windzie czy Fedorze lub virtual boxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2008 Windows niby skąd ma to wiedzieć, kiedy nie ma zainstalowanych sterowników od twojej karty graficznej i monitora? jeśli chodzi o wirtualizację, to bym się w to nie bawił, ale... jeśli bardzo potrzebujesz panoramy, to rozwiązać problem trzeba na Windowsie ale mimo to się cieszę, że całkiem możliwe, że to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2008 (...)w windzie czy Fedorze lub virtual boxie.A pod czym masz problem? Po linuksem czy pod windows? VBox dostarcza z instalacją obraz VBoxGuestAdditions.iso. Zamontuj jako CD i pod Windows uruchom plik VBoxGuestAdditions.iso. To powinno zainstalować sterowniki m.in. do karty grafiki. Chociaż pod VBox emulowana jest chyba jakaś dość stara karta, która nie może obsługiwać panoramicznych monitorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuLLbA Napisano Lipiec 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2008 pomimo tego iż karta w VirtualBox jest stara, radzi sobie z tą rozdzielczością prawidłowo. Wiem, ponieważ sam korzystam z VB. trzeba doinstalować tylko VBoxGuestAdditions ale to już opisane jest powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi