patpi Napisano Sierpień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 Witam po latach forumowiczów fedory Pewnie większość z Was zna komunikator Kadu. Naszym celem jest uczynienie Kadu jeszcze bardziej przyjaznym dla użytkowników i lepiej dopasowanym do ich potrzeb. W najbliższym czasie Kadu zostanie poddane szczegółowemu przeglądowi użyteczności, tak by w efekcie końcowym powstał produkt wygodniejszy i bardziej intuicyjny w użyciu dla każdego z Was. W tym celu stworzono ankietę w której możecie się wypowiedzieć jak używacie Kadu, co się wam w nim podoba a co nie. Wyniki tej ankiety będą mieć wpływ na przyszłe wydania Kadu. Zależy nam na jak największej liczbie odpowiedzi w ankiecie tak by wyniki były miarodajne. Jeżeli tylko używasz lub używałeś Kadu prosimy o wypełnienie ankiety. Potrzebujemy tez promocji na blogach i wśród Twoich znajomych używających Kadu. Jeżeli znasz kogoś kto używa Kadu poinformuj go o tej ankiecie, jeżeli jesteś autorem bloga/strony_www proszę poinformuj swoich czytelników o tej akcji. Ankieta dla użytkowników Kadu znajduje się tutaj. Ankieta dla osób aktualnie nie używających Kadu znajduje się tutaj. Ankieta jest anonimowa, a jej wyniki zostaną opublikowane w formie zbiorczego raportu, dlatego nie obawiaj się udzielania szczerych odpowiedzi. Dziękujemy za zainteresowanie naszą ankietą i chęć pomocy Kadu! ( i z góry przepraszam moderatorów za spam sądzę jednak ze Kadu jest ważnym programem dla użytkowników Linuksa z Polski i mi wybaczycie. ) Zapraszamy do wypełnienia ankiety. pozdrawiam, patpi Public Relations Kadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 Kadu jest związane z KateOS? Ankiety znajdują się na stronie tej dystrybucji, nie zaś w ramach witryny kadu, stąd pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Sierpień 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 odpowiem cytatem --- Miejsce na serwerach potrzebne do przeprowadzenia ankiety użyczyła nam dystrybucja KateOS, dziękujemy za wsparcie. Chcielibyśmy odwdzięczyć się wspominając iż twórcy KateOS poszukują programistów c++/php/java chętnych współtworzyć tę dystrybucje. Jeżeli jesteś zainteresowany tą propozycją skontaktuj się z twórcami KateOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Sierpień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2008 Jeśli mam być szczery to mógłbym i się podpisać pod tą ankietą wypełnię od zaraz Kadu jest coraz lepszy muszę to przyznać nie znam lepszego komunikatora (znam tylko bardziej hardcore'owy - ekg2 xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Sierpień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2008 Pidgin też nie jest zły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Sierpień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2008 Aczkolwiek Pidgin jest bardziej multikomunikatorem niż ukierunkowanym komunikatorem na konkretną sieć jak na przykład Kadu W sumie ekg2 z tego co pamiętam też obsługuje inne protokoły ale nazwa wskazuje bazowo na sieć gg Ankietę wypełniłem w środę ale nie napisałem bo musiałem wychodzić Powtarzam - mogłbym się spokojnie pod tym podpisać (pod ankietą) Niech żyje Kadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Sierpień 9, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2008 Niech żyje Kadu Niech żyje ;] Zostało jeszcze tylko 10 dni do zamknięcia ankiety. Po jej zamknięciu zacznie się etap realizacji zgłoszonych sugestii! Jeżeli znacie kogokolwiek kto używa lub używał Kadu dajcie mu znać o ankiecie. Podeślij linka w komunikatorze, wyślijcie maila, itp Kolejna ankieta i taka okazja szybko się nie zjawi http://www.kadu.net/ankieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Sierpień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2008 Bardziej kuszące byłoby "taka okazja się nie powtórzy" xD Viva la Kadu (mierny ze mnie mówca na inne języki) Niestety chyba wszyscy z mojej listy używają sami-wiecie-czego a Kadu na szczęście się nie odpala w "tym"...chociaż...jest jedna osoba, która ma Linux, zaraz pędze pomolesto...ahem ahem pognębić o ankiecie jeśli używa Kadu Nah chciałem kiedyś przeportować Kadu na Nintendo DS ale to raczej trudne do zrobienia ...a nie to ekg2 chciałem portować i to się PRAWIE udało, stanęło na jakiś flagach <myśli> Patpi może mógłbym przedyskutować to z Tobą na PM lub na forum Kadu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linkas Napisano Sierpień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 Dobrze by było, żeby kolejne okienka rozmów były na zakładkach, a nie w oddzielnych oknach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Sierpień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 Tak już jest od wersji 0.5.0 jeśli się nie mylę - wystarczy zainstalować moduł kadu-tabs Jak??? Ano bardzo łatwo jeśli instalowałeś z paczek RPM Wystarczy takie coś yum install kadu-tabs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 właściwie to mnie boli tylko wygląd emotek, czarne pingwinki są mało uczuciowe trzeba im coś zaproponować, bo się niedomyślą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 (...)czarne pingwinki są mało uczuciowe Kwestia gustu. Mnie to się te pingwinki akurat wybitnie podobają Zawsze możesz ściągnąć inny zestaw emotek gdzieś z sieci i podstawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 Mówiąc uczuciowe miałem na myśli mało wyraźne wzrok mam dobry, a muszę się przyglądać co to za emotka, trochę bezsensu. Niech już będą te pingwinki, ale jasne z czarnym akcentem. Co do ściągania z sieci, to rok temu szukałem i nie znalazłem gotowego zestawu, a poprawiać nazwę każdego podstawionego obrazka to mi się zwyczajnie nie chce. Wydłubywanie maku z soczewicy to dla Kopciuszka robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 Wydłubywanie maku z soczewicy to dla Kopciuszka robota → http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 [EDIT]Od razu mówię, że nie czytałem dokładnie, ale wydaje mi się, że kilka tematów prezentuje inne niż pingwinkowe zestawy ikon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 13, 2008 Ja w ankiecie zasugerowałem wprowadzenie możliwości NIE korzystania z emotek w inny sposób, niż poprzez wybranie zestawu i usunięcie wszystkich plików z jego katalogu Nie wiem jak u Was, ale u mnie można wybierać jedynie z dostępnych zestawów, nie ma opcji nie korzystania z żadnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi