Vercedes Napisano Sierpień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2008 Witam. Mam następujący problem - gdy chcę zainstalować system z płytki z fedorą 9 jedyne co mogę zobaczyć na swoim monitorze to pseudograficzny komunikat o sprawdzaniu płyty, a gdy już sprawdzę płytę pod kątem błędów / pominę ten test mogę zobaczyć jedynie info że mój monitor nie obsługuje tej rozdzielczości. Mam taki monitor. Problem jest chyba w odświeżaniu, bo mój monitorek obsługuje max. 51Hz, a to pewnie leci jakieś 60 - 100. I ja się pytam grzecznie co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Sierpień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2008 Wybierz tryb tekstowy instalatora, a konfigurację monitora dostroisz sobie potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2008 albo wpisz przy wyborze trybu instalacji parametr resolution= podając wartości 640x480, 800x600, 1024x768 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 resolution tu nie ma nic do tego. chodzi o odswiezanie monitora, tak wnioskuje z postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 resolution tu nie ma nic do tego.W zasadzie nie, ale był inny post w podobnej sprawie i tam parametr resolution pomógł. Vercedes albo zrezygnował albo też osiągnął jakiś sukces, jeśli nic nie pisze BTW. Jak przekazać na starcie parametry odświeżania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2008 nie mam pojecia, moze podrzucic spreparowanego konfiga xorga zanim anaconda odpali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi