Skocz do zawartości

X Server 1.5.0 Is Now Released!

MC'

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, że X Server 1.5 już jest ciekaw jestem jak sprawa wygląda f9. Prosiłbym o info ludzi którzy mają zainstalowane f9 i mogą coś na ten temat powiedzieć. Był to jeden z istotnych czynników dla których wróciłem do f8. Wiadomo, że od czasów włamania na serwery RH i fedory nie ma updatów ale może w tej materii się coś rusz i wreszcie f9 będzie bardziej stable ;)

W tym tygodniu miejmy nadzieje że na XDS będzie final całego X.Org 7.4

Pozdr

W-włamanie??!! O_O to dlatego Fedora i Livna padło...zresztą cały start się deczko posypał bo zapełniłem dysk do prawie 100% i teraz się muszę bawić z fsck czy jak mu tam było...tak fsck

No to musimy poczekać :( Mam nadzieję, że poskładają te serwery jak należy i znajdą tą dziurę, by ją załatać :) Powodzenia Fedora Team, wierzę w was :)

Od wczoraj działam na xorg-server-1.5 i większych rewelacji nie ma. Widzę, że po uśpieniu i wybudzeniu systemu działa normalnie touchpad (wcześniej przestawał działać), poprawiono obsługę skrótów klawiszowych (tych specjalnych), no i w sumie to wszystko co teraz działa, a wcześniej nie działało. Nadal przestawiają się przyciski w myszce, wysypuje się czcionka w quake'u i inne. Z tego co tu http://www.x.org/wiki/Releases/7.4 widzę to X Server 1.5 miał przyśpieszyć start, ale jak dla mnie to nie ma różnicy (pewnie dlatego, że wcześniej przecież miałem wersje testowe), czyli i tak jest wolno... Z ocenami trzeba się wstrzymać do wypuszczenia Xorg 7.4, czyli do 10 września.