alucard87 Napisano Wrzesień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2008 No więc właśnie. Koleżanka przesłała mi całkiem spory zestaw dokumentów z prośbą o wydrukowanie (około 50 plików, wszystkie jednostronicowe). Na całe szczęście, pisane były w OpenOffice, więc formatowanie się nie rozjeżdża. Ale sprawa drukowania - czy muszę wszystkie po kolei (albo i na raz, ale to mi RAM strawi i wypluje z kompa...) otwierać OO, czy można je jakoś sprytnie "wrzucić" od razu do kolejki drukowania, a jeśli tak to jak to zrobić. Jeśli to pomoże, moja drukarka to HP LaserJet 1018, konfigurowana jak na tej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Wrzesień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2008 poszukał bym czegoś co mi z linii komend zmieni dokumenty OO do ps/pdf, potem sklei wszystko w jeden plik pdf i print. Poszukaj w yumex pod hasłem formatów OO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2008 ewentualnie możesz wklejać pliki do Writera; i mnie to jest w menu: Insert | File, ale nie wiem jak to jes przetłumaczone; po prostu skopiuj te pliki do jednego katalogu i wklej w ten sposób wszystkie na raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Wrzesień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2008 Najpierw poczytaj soffice -help prawdopodobnie zechcesz zrobić coś w rodzaju soffice -headless -p *.odt przy czym szczegóły opcji będzie trzeba na pewno dostroić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi