josepmorales Napisano Wrzesień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2008 Witam Z pod Spod roota usunełem usunąłem dużo pakietów w aktualizatorze oprogamowania( w celu oczyszczenie systemu bo duzo smiecia mi się na instalowało przy standardowej instalacji) (_usunolem_ → usunąłem) ORT równierzż pakiety odpowiedzialne za wygląd fedory Teraz włącza mi się po logowaniu okno jak z macintosza z przed sprzed 10 lat i konsola. Jak spowrotem z powrotem do tego powrócić co było przed instalacją. Tylko pakiety odpowiedzialne za to. Zna ktoś akieś komenty komendy na to żeby odpalić aktualizatora oprogramowania i jakie pakiety za to są odpowiedzialne. @Sorror: a błędów to zrobiłeś na dwóch modów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2008 Raczej nie masz pojęcia co Ci się (samo? ) zainstalowało, więc odpuść sobie terminy typu "śmieć". Proponuję poznać podstawy systemu, z którego korzystasz, w tym o managerze pakietów YUM. No i o gdm, środowiskach graficznych, xorg-u... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2008 to co widzisz to twm, czyli podstawowy graficzny windowmanager dla linuksowych (i nie tylko) Xów; nie powiedziałeś czego używałeś - KDE czy Gnoma, czy XFCE, czy jeszcze czegoś innego jeśli chcesz KDE, to wpisz yum install kdebase kdelibs i reszta się doinstaluje jeśli chcesz Gnoma, to będzie yum install gnome-panel gnome-session nautilus metacity i reszta nie do końca się doinstaluje, gdyż Gnome jest trochę bardziej pakietowo "rozbity" od KDE; ale działać będzie co do graficznego kreatorka to chodzi zapewne o program pirut, ale nieuważne obchodzenie się z nim prowadzi sam widzisz do czego; ze swojej strony polecam yum install yumex i tam jest dostępny "widok grup" i jest wygodniej się połapać który pakiet za co odpowiada, niż w konsoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josepmorales Napisano Wrzesień 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2008 ok o to mi chodziło dokładnie dzienki dzięki bardzo pozdrawiam Znowu to samo teraz jednak te kody nie pomogły dalej tylko terminal się włącza? I co dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi