goldrave Napisano Wrzesień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2008 To pierwsza moja styczność z fedorą i w ogóle jakimkolwiek linuxem wieć proszę o wyrozumiałość, w menedżerze sieci wydaje się wszyto być poprawnie ustawione i dhcp włączone i karte wykrywa na eth0, tylko nie może pobrać adresu IP co może być przyczyną? proszę o sugestię biorąc pod uwagę moją świeżość To pierwsza moja styczność z fedorą i w ogóle jakimkolwiek linuxem wieć proszę o wyrozumiałość, w menedżerze sieci wydaje się wszyto być poprawnie ustawione i dhcp włączone i karte wykrywa na eth0, tylko nie może pobrać adresu IP co może być przyczyną? proszę o sugestię biorąc pod uwagę moją świeżość Kurcze no chociaż mnie zje.... za coś ale odpiszcie nie wiem że było już czy że infantylne pytanie nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2008 proszę o sugestię biorąc pod uwagę moją świeżośćProszę bardzo jest sugestia: przede wszystkim nie poganiaj. Nie wszyscy w nocy z piątku na sobotę są na Twoich usługach Sprawdź wpisy w /etc/resolv.conf. Zobacz czy w środku masz adresy nameserwerów zgodne z wykorzystywanymi w Chello (jeśli nie wiesz jakie to adresy, to zapewne masz Windows obok linuksa, więc sprawdź poleceniem "ipconfig /all") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldrave Napisano Wrzesień 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 Proszę bardzo jest sugestia: przede wszystkim nie poganiaj. Nie wszyscy w nocy z piątku na sobotę są na Twoich usługach Sprawdź wpisy w /etc/resolv.conf. Zobacz czy w środku masz adresy nameserwerów zgodne z wykorzystywanymi w Chello (jeśli nie wiesz jakie to adresy, to zapewne masz Windows obok linuksa, więc sprawdź poleceniem "ipconfig /all") Ja już w środę wątek otworzyłem chodzi CI o adres IP autokonfiguracji i maskę podsieci ? bo Ip to sam powinien sobie przydzielić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 chodzi CI o adres IP autokonfiguracji i maskę podsieci ?Nie. Napisałem:Sprawdź wpisy w /etc/resolv.conf. bo Ip to sam powinien sobie przydzielić...Czyli rozumiem, że problem nie istnieje? Masz połączenie itp. To po co otwierałeś wątek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Wrzesień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 Teoretycznie "nie" istnieje... Ja mam np. dynamiczne IP w domu i serwer DNS na routerze, jednak NetworkManager zmienia dynamicznie wpisy w /etc/resolv.conf. Byłem kiedyś "gdzieś" i chociaż NM połączył poprawnie, nie zmodyfikował tego pliku, nie wiem dlaczego i musiałem ręcznie dodać nameserver'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2008 a dopisałeś DNS1=xxx.xxx.xxx.xxx DNS2=... w /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-<IFACE> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Październik 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2008 A spróbuj modem po prostu zrestartować... heh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi