Arbuz Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Witam Po chwilowej przygodzie z Fedorą 10 (właściwie 9.91) zauważyłem że jest tam nowy OpenOffice (3.0). Pytanie: Czy można doinstalować tego OpenOffice do Fedory 9 bez żadnych "skutków ubocznych"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziojedi Napisano Wrzesień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Witam Po chwilowej przygodzie z Fedorą 10 (właściwie 9.91) zauważyłem że jest tam nowy OpenOffice (3.0). Pytanie: Czy można doinstalować tego OpenOffice do Fedory 9 bez żadnych "skutków ubocznych"? Z tego, co mi wiadomo, OpenOffice 3 jest jeszcze w wersji beta, co jakoby eliminuje Twoje pytanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbuz Napisano Wrzesień 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2008 Z tego, co mi wiadomo, OpenOffice 3 jest jeszcze w wersji beta, co jakoby eliminuje Twoje pytanie:) Nie bardzo rozumiem dlaczego akurat eliminuje. Uruchomiłem trzeciego ofisa na F9.91 i nawet ładnie brykał bez żadnych problemów. Chyba że jest tak że jak OO3 to tylko na F10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2008 Nie bardzo rozumiem dlaczego akurat eliminuje.Pytałeś o skutki uboczne a nie o to czy się da zainstalować W każdym oprogramowaniu "beta" = możliwa niestabilność. Z naciskiem na "możliwa" - awaria nie musi się wydarzyć, ale ryzyko jej wystąpienia jest znacznie wyższe niż w produkcie finalnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagil Napisano Październik 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2008 Niektóre programy da się bez problemu zainstalować z wersji jeszcze nie wydanej, i nie ma to żadnych komplikacji dla systemu (najwyżej trzeba odinstalować i starszą wersje zainstalować) Klocki robią się jak instalacja wymaga przy okazji aktualizacji innych pakietów. I wtedy mogą wystąpić problemu, niektóre rzeczy przestają działać, bałagan w systemie (niekompatybilność bibliotek i takie tam, problem z livną). Zdarzało mi się zainstalować jakiś program w nie wydanej wersji, gdyż był o wiele nowszy w porównaniu z obecną, ale z tym trzeba bardzo uważać, bo jest problem z przywróceniem stanu poprzedniego jak zainstalowałeś masę nowych pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbuz Napisano Październik 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2008 Niektóre programy da się bez problemu zainstalować z wersji jeszcze nie wydanej, i nie ma to żadnych komplikacji dla systemu (najwyżej trzeba odinstalować i starszą wersje zainstalować) Klocki robią się jak instalacja wymaga przy okazji aktualizacji innych pakietów. I wtedy mogą wystąpić problemu, niektóre rzeczy przestają działać, bałagan w systemie (niekompatybilność bibliotek i takie tam, problem z livną). Zdarzało mi się zainstalować jakiś program w nie wydanej wersji, gdyż był o wiele nowszy w porównaniu z obecną, ale z tym trzeba bardzo uważać, bo jest problem z przywróceniem stanu poprzedniego jak zainstalowałeś masę nowych pakietów. O i teraz rozumiem dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2008 Zamiast korzystać z repo możesz też użyć pakietów ze strony www.openoffice.org, tylko wcześniej odinstaluj pakiety z OO.orgiem, które masz; często instalowałem te pakiety jak wychodził nowy OO a w repo był starszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Październik 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2008 skoro już pojawił się oficjalnie nowy OO 3.0, to kiedy, tak mniej-więcej, można się go spodziewać w repo? bo nie wiem czy czekać, czy instalować z oficjalnej strony OO.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2008 When Its Done™ Kiedy paczkerzy spaczkują nowego OO.o, dadzą requesta, zostanie on zatwierdzony i OO.o dadzą do repo. Czyli, od około tygodnia do miesiąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Październik 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2008 aha... dzieki wielkie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi