Skocz do zawartości

Brak Paska Narzędzi

woland357

Rekomendowane odpowiedzi

jako root

adduser ciastek
passwd ciastek

i jedziemy

Poza tym nie musisz ciągle robić init 3, init 5. To się robi tylko wtedy jak nam zależy żeby grafika nie działała przez chwilę. Normanie to jest Ctrl+Alt+F1...F6 dla konsoli a Ctrl+Alt+F7 dla pulpitu.

A tak w ogóle już rżnąc głupa spytam, a masz pan li ten pasek zainstalowany?

rpm -qa |grep gnome-panel

mi zwraca: gnome-panel-libs i gnome-panel

Możesz je przeinstalować dla pewność

yum reinstall gnome-panel-libs gnome-panel

Przepraszam że przekręciłem twojego nicka Panie WalDo.

Kolega nie przekręcił nicka tylko utworzył zupełnie nowy string nierozpoznawalny przez linux.

Dziękuje również za zwrócenie mi uwagi przy komendzie wejściowej "init 3".teraz już wiem czemu one służą i automatycznie uzyskałem odpowiedź na moje pytanie jak z powrotem wejść do trybu graficznego.

Zawsze wydawało mi się, że przedmiotem tego forum jest pomoc w rozwiązywaniu problemów z Fedorą a nie pomoc w umiejętności przepisywania.

W sprawie Fedory zwracam uwagę na zapoznanie się z:

http://docs.fedoraproject.org/

https://fedoraproject.org/wiki/Main_Page

Zapewne kolega woland357 zapoznał się z regulaminem forum, zwłaszcza "II. Ogólne zasady postępowania" i poszukał rozwiązania niedziałającego polecenia "init3"? Jeżeli nie, to naruszył Regulamin, ale zamiast zostać usunięty z forum przeczytał ciepłe słowa otuchy od WalDo za które (w całości) powinien być wdzięczny.

WalDo słusznie pokazał wyższość użytkownika stosującego się do Regulaminu nad użytkownikiem, który Regulamin olewa i domaga się od forum usług pogotowia komputerowego. Forum służy pomocą w rozwiązywaniu problemów, a nie zajmuje się usługami na żądanie. Jest dużo firm, które załatwią to sprawnie i szybko (brak czasu).

Z góry dziękuje za trafne i wnoszące coś do tematu posty

Podsumowując. Najlepszym rozwiązaniem dla kolegi woland357 w sprawie problemu z "Brakującym paskiem narzędzi" będzie ponowna samodzielna instalacja Fedory i nieinstalowanie aktualizacji (brak czasu) lub zamówienie firmy zewnętrznej, która "odzyska" pasek narzędzi lub zainstaluje Fedorę od nowa.

(Forum powinno wybierać najlepsze dla użytkowników rozwiązania, a nie marnować ich czas)

Mam nadzieję, że mój post jest trafny i wnosi wiele do tematu "Brakującego paska narzędzi"

Pozdrawiam

Zatem krócej:

zaraz po zainstalowaniu.wszystkie aktualizacje mi sie pobrałły.mniej wiecej w połowie instalowania aktualizacji wyłączyłęm kompa.(...)

Co musze zrobić żeby przywrócic ten pasek.to jest fedora 9

1. sprawdzić jak jest uszkodzony system plików (fsck)

2. przebudować bazę rpm

3. sprawdzić co się dzieje ze zbiorami pakietów:

# rpm -qa -V

4. to zależy od tego co wyjdzie w 3 poprzednich krokach

Pozdrawiam

Zalogowałem się na roota i też nie było paska więc doszedłem do wniosku że tworzenie nowego użytkownika chyba nie ma sensu.Jestem właśnie po instalacji systemu i w trakcie aktualizowania z menedżera aktualizcji.tylko tym razme nie będe przerywał tak ja wcześniej.w górnym prawym rogu obok ikonki od sieci mam taką brązową ikonkę z informacjami.gdy ją kliknę to mam komunikat

aktualizowanie systemu(pobieranie)

jednakże nie mogę nic wiec jpodejrzeć ani co sie w tym momencie aktualizuje ani ile czasu zostało.wcześniej miałem taki podgląð.ktoś wie co może być tego przyczyną?