DAREK WL. Napisano Listopad 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2008 Instalowałem Fedore 10 z płytki "live cd KDE" Przy instalatorze z takiej płytki nie ma pytania o to czy SELINUKS ma być włączony czy nie . Jest on jednak włączony choć ja tego nie chce i blokuje mi NETWORKMANAGER-a Zajrzałem do ustawień ; USŁUGI i tam na liście tych usług nie ma tego selinuksa . Jak tego Selinuksa wyłączyć/odinstalować :?: Proszę o pomoc i z góry dzieki za porady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2008 system-config-selinux... haha trzy takie same posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2008 ... system-config-selinux ? ... edit. o, widzę thof był szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Listopad 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2008 Uruchom system-config-selinux i tam wyłącz Selinuksa. Nie lepiej jednak utworzyć własną politykę przy pomocy np. tego FAQ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Listopad 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2008 albo w grub jako parametr jądra wpisać selinux=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gala Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 wchodzę do system-config-selinux i jakoś nie widzę opcji aby go wyłaczyć. mógłby ktoś mi w łopatologiczny sposób powiedzieć jak to ustrojstwo wykasować doszczętnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2009 mógłby, a ty w ogóle szukałeś? http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2009 wchodzę do system-config-selinux i jakoś nie widzę opcji aby go wyłaczyć. mógłby ktoś mi w łopatologiczny sposób powiedzieć jak to ustrojstwo wykasować doszczętnie ? Szczerze? Jak wykasować doszczętnie? Musisz przekompilować ponad połowę systemu, bo SELinux jest wkompilowany w: jądro, GNOME, jakieś pewnie sterowniki i inne mniej ważne śmieci. Poprostu go wyłącz. A jak nie widzisz to może zmień język sobie systemu na polski... bo ja widzę. SELinux Mode: [enabled|permissive|disabled] (czy jakoś tak, teraz testuje ArchLinuksa i nie mam Fedory chwilowo - poznaj terytorium wroga, jak to się mówi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi