patryk_f Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 mam Mam problem jaki występuje podczas nagrywaniea płyty (cd lub DVD) . mam fedora8 Po zaznaczeniu opcji: "Weryfikacja zapisu ", plutka jest automatycznie wyssuwana i równie szybko chowana do napędu, aprogram mówi że nie ma scieżek do weryfikacji i zgłasza błąd. Co ciekawe wsuwanie i wysuwanie płyty nie odbywa się gdy opcja "Weryfikacja zapisu " nie jest zaznaczana. Przeglądalem wszystkie opcje konfiguracji i nie mam pojęcia gdzie by coś można poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 (...)aprogram mówi że nie ma scieżek do weryfikacji i zgłasza błąd.I teraz mamy zgadywać jaki to błąd? A może nie błąd tylko informacja? A może jednak płyta źle nagrana? Co ciekawe (...)Wcale nie ciekawe i dość naturalne. Ten program wysuwa płytę po nagraniu a wsuwa ją ponownie w celu wykonania weryfikacji. Wysuwanie po nagraniu możesz wyłączyć w opcjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk_f Napisano Grudzień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 błąd jaki zglasza to : no tracks to verify found wysuwanie po weryfikacji zostało wyłączone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 zdaje się że problem leży w tym że K3B za szybko chce sprawdzić płytę, która przed wysunięciu została "odmountowana" a ponowny mount troche trwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk_f Napisano Grudzień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 myślę że multics ma rację . Tylko co zrobić aby ten program się tak nie spieszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 Po prostu trzeba poczekać, nic nie naciskać. Jak płyta się zamontuje, to komunikat powinien zniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk_f Napisano Grudzień 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2008 Ja właśnie tak robię. jak program wysuwa płytę to ja nie dotykam klawiatury.!!!!!!!!!! w tym czasie pojawia się komunikat który trudno nawet szybko odczytać (coś że nie ma płyty z opczjami wymuś porzuć itp) który szybko znika samoczynnie. po czym i tak mam komunikat No tracks to verify.zaim fedora zamontuje płytę to już jest komunikat że nie ma scieżek do weryfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2008 Ostatnimi czasy imo k3b jest spaprany, ja tak spaliłem chyba z 5 czy 6 dvd ostatnio. Niby się nagrywały, ale ani weryfikacja nie przechodziła, ani nie dało się zamontować płytki. Później wypaliłem płytkę innym programem i poszło bez problemu. Spróbuj czymś innym nagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Grudzień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2008 nie mam fedory , teraz Debian lecz też miałem problemy z k3b jak w mojej dystrybucji cdrkit został zaktualizowany do wersji 1.1.9 czyli te pakiety są w tej wersji * cdda2wav * cdrecord * cdrkit-doc * genisoimage * icedax * mkisofs * wodim po aktualizacji nie mam problemów z weryfikacją też mam wyłączone wysuwanie przed weryfikacją bo mnie to denerwuje (napęd LG , tacka lubi się zaciąć i nie zamknie się ) spróbujcie aktualizować cdrkit do 1.1.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2008 W Fedorze nie ma cdrkit, jest natomiast cdrdao w wersji 1.2.2, ale jest to wersja sprzed pół roku, więc to raczej nie ona powoduje problemy. Ewentualnie genisoimage w wersji 1.1.8, ale tak czy tak tylko pod k3b są problemy z nagrywaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Grudzień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2008 Adi1981 , cdrkit to pakiet źródłowy cdrkit-1.1.8-1.fc10.src.rpm zbudujcie pakiety z wersji 1.1.9 http://cdrkit.org/releases/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2008 Faktycznie... co jest najdziwniejsze to to, że cdrkit jest już w wersji 1.1.9 od... 29 października → http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=67989 , natomiast nie jest dostępne w żadnym repozytorium, ani z koji, ani updates{,-testing} yum list icedax genisoimage wodim Wczytane wtyczki: allowdowngrade, changelog, downloadonly, fastestmirror, kernel-module, keys, list-data, presto, tsflags /.../ Setting up and reading Presto delta metadata No Presto metadata available for rpmfusion-nonfree-updates-testing No Presto metadata available for koji No Presto metadata available for rpmfusion-free-updates-testing No Presto metadata available for updates-testing No Presto metadata available for rpmfusion-nonfree-updates No Presto metadata available for fedora No Presto metadata available for phobos No Presto metadata available for kde-i186 No Presto metadata available for rpmfusion-free-updates No Presto metadata available for rpmfusion-free No Presto metadata available for kde-i386-unstable No Presto metadata available for updates No Presto metadata available for koji-testing No Presto metadata available for koji-static No Presto metadata available for phobos-unstable No Presto metadata available for rpmfusion-nonfree No Presto metadata available for kde-i386-testing Zainstalowane pakiety genisoimage.i386 1.1.8-1.fc10 installed wodim.i386 1.1.8-1.fc10 installed Dostępne pakiety icedax.i386 1.1.8-1.fc10 fedora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi