Wywern Napisano Styczeń 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2009 Mam F10 instalowane z live, po angielsku, nie chce mi sie zmieniać, nie przeszkadza mi ale jak wyszukuję dodatki do firefox, to szuka tylko angielskich i np. wikipedia polska czy allegro nie istnieje jak to obejść bez zmiany języka systemu? (system jest na pendrive i każdy MB się liczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saxon Napisano Styczeń 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2009 To proste. Edytuj plik wikipedia.xml gedit /usr/lib/firefox-3.0.5/searchplugins/wikipedia.xml lub zrób jego kopie (jeśli chcesz zachować też angielska wersje) i po prostu zmień w linku "en" na "pl". To wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 Ja jestem leniwy i dodaję sobie stąd: http://mozillapl.org/baza_wyszukiwarek/encyklopedie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 może prościej dodać wyszukiwarkę wyszukiwarek mozdev.org, potem tylko wpisujesz adres strony i masz czy są do tego gotowe wyszukiwarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 export LANG=pl_PL.UTF-8 firefox - na czas trwania sesji będziesz miał polskiego firefoksa. edit: uhhh nie przyuważyłem że z live angielski zainstalowałeś i raczej nie masz paczek polskich w systemie więc _chyba_ to nie zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Styczeń 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 To proste. Edytuj plik wikipedia.xml gedit /usr/lib/firefox-3.0.5/searchplugins/wikipedia.xml lub zrób jego kopie (jeśli chcesz zachować też angielska wersje) i po prostu zmień w linku "en" na "pl". To wszystko. Dziękuję, zadziałało. Tyle że trzeba było zmienić nie ten plik o którym piszesz, a /home/user/.mozilla/firefox/48yr2oifhokh/searchplugins/wikipedia-eng.xml, czyli jego lokalną odmianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saxon Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 Dziękuję, zadziałało. Tyle że trzeba było zmienić nie ten plik o którym piszesz, a /home/user/.mozilla/firefox/48yr2oifhokh/searchplugins/wikipedia-eng.xml, czyli jego lokalną odmianę O widzisz, w moim przypadku jest tak jak podałem, a w katalogu usera mam tylko wyszukiwarkę fedora.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi