Skocz do zawartości

Amarok 2

Sorror

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze wrażenie: WTF? Nie dość, że paskudne, to wydaje się mniej użyteczne...

Może trochę niedowidzę, ale nie widzę nigdzie opcji kolejkowania, stopowania po wybranym utworze, etc etc... :) Jakie są Wasze opinie? Ja zawiodłem się strasznie, bo choć używam Gnome, to Amarok był moim ulubionym odtwarzaczem muzyki.

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

U mnie również pełne rozczarowanie, nie dość że nie ma kolejkowania, to brak jest jakiegokolwiek wyszukiwania w playliście ( można wyszukiwać w kolekcji, ale ciągłe dodawanie plików do playlisty to nie dla mnie). Import statystyk z amaroka 1.4 (baza mysql), albo kończy się błędem, albo "sukcesem" w postaci zaimportowania 0 pozycji.

Ech... pośpieszono się z wydaniem stabilniej wersji. Wygląda na to, że z amarokiem, podobnie jak z Kde, trzeba będzie poczekać do wersji co najmniej 2.1. W kolejnej odsłonie, ma pojawić się wyszukiwanie w playliście, ale zrezygnowano z wyszukiwania takiego jak w amaroku 1.4, ma być takie jak w pasku adresu firefoxa, co może nie będzie takie złe (nie wiem tylko po co kombinować skoro wszystko działało znakomicie), ciekawi mnie tylko czy wróci moja ulubiona opcja score:>. Jak na razie powróciła u mnie wersja 1.4 i 2 pewnie jeszcze długo nie zagości.

Porażką jest właśnie brak kolejkowania. Jak sie skończy utwór ro muszę biec do kompa żeby przełączyć na ten który chcę. Mógłbym ułożyć listę i lecieć wg niej ale zazwycaj ochota na następny numer pojawia się krótko przed nim.

Rzadko to piszę jednak uważam, że z Amarokiem chłopcy się pospieszyli.

U mnie również pojawiła się wersja 1.4. Swoją drogą to dla mnie nieco dziwne, jak można było w nowej wersji aplikacji, określanej przez autorów mianem przełomowej, pominąć kilka najlepszych funkcji z wersji poprzedniej. Nie widzę natomiast żadnych nowych ciekawych funkcjonalności.

ja darowalem sobie amaroka i cale kde4. wkurzajaca plasma (do 60% cpu) no i ten niedorobiony amarok. ludzie jak mozna poprawic cos i tak zepsuc :| 1.4 byl dobry to dodali widzety, a po co mi one jak nie mozna posortowac listy :). przerzucilem sie na exaile +xfce4+cairo-dock

ja darowalem sobie amaroka i cale kde4. wkurzajaca plasma (do 60% cpu) no i ten niedorobiony amarok...

Moje wrażenia z KDE 4.1 są całkiem pozytywne. Plasma nie pożera mi procka, użycie przez nią pamięci sięga 20-30 Mb, co uważam za całkowicie do zaakceptowania. Amarok, to wiadomo jak jest, ale np: okular, kwrite, kmail, akregator - super programy. Wybór środowiska, to kwestia gustu.

Moje wrażenia z KDE 4.1 są całkiem pozytywne. Plasma nie pożera mi procka, użycie przez nią pamięci sięga 20-30 Mb, co uważam za całkowicie do zaakceptowania. Amarok, to wiadomo jak jest, ale np: okular, kwrite, kmail, akregator - super programy. Wybór środowiska, to kwestia gustu.

okulara to ja tez uzywam ;d a przy plasmie pomaga pkill -15 plasma co jakis czas ;p

Jak ja mówiłem że Amarok 2 jest do d... i jest to beta nie nadająca się zbytnio do pracy, bo nie ma połowy funkcji Amaroka w wersji 1.4 czy jakiejtam ostatniej to było że się nie znam i olaboga co on gada.

Przecież KDE 4 i Amarok jest świetne :)

Btw. Znacie jakąś poważną dystrybucję która używa KDE 4 jako standardowy desktop ? :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...