nowy2008 Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 Witam po instalacji: thun pocztaj dalej nie chce mi działać w trybie graficznym pojawia się tylko w pasku ikonka uruchamianie a potem znika:. Na konsoli natomiast pojawia mi się taki błąd: # thunderbird # /usr/share/thunderbird/thunderbird-bin: error while loading shared libraries: libgtk-x11-2.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory a więc zainstalowałem bibliotekę: yum install libgtk-x11-2.0.so.0 ale niestey dalej nic się nie zmieniło i wyskakuje ten sam bład, system zresetowałem - nic to nie zmieniło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 thun pocztajPo instalacji czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 To bardzo ciekawe, bo polecenie yum install libgtk-x11-2.0.so.0 nie mogło zadziałać, nie ma takiej paczki w repo. Nie zwracasz nawet uwagi na to, co wypluwa yum po czym piszesz na forum? Zainstaluj gtk2: yum install gtk2 bowiem gtk2-2.14.5-3.fc10.i386 zawiera libgtk-x11-2.0.so.0 Ofc to przykład dla F10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 Polecenie "yum install libgtk-x11-2.0.so.0" ma prawo zadziałać. Chyba jakieś kolejne ułatwienie w yum [root@waldo ~]# yum install libgtk-x11-2.0.so.0 [...] Analizowanie parametrów instalacji pakietów Pakiet gtk2-2.14.5-3.fc10.i386 jest już zainstalowany w najnowszej wersji Nie ma niczego do zrobienia Czyli rozpoznał pakiet jaki powinien być zainstalowany. Bardziej interesujące jest jak Orzel93 tego "thun pocztaj" instalował. Bo u mnie "thun pocztaj" działa (w wersji thunderbird 2.0.0.19), ale pliku "/usr/share/thunderbird/thunderbird-bin". Czy ty Orzel93 nie wziąłeś skądś jakieś paczki dla innej dystrybucji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2009 Heh, faktycznie, nowinka I w sumie bardzo dobrze, mniej zabawy będzie. Nie jestem pewien, czy kolega w ogóle instalował z paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi