Theriel Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Hmmm no u mnie podobnie - męczyłem się z Pulseaudio przez jakiś czas, w końcu wyrzuciłem ją i ultramagicznie odzyskałem normalny dźwięk... wszystko ładnie się poprzełączało. sna25 - nie ma potrzeby instalacji ALSA, pulseaudio i tak przecież działa NA sterownikach alsy, więc są one zainstalowane domyślnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 "--nodeps" - kiepski pomysł. Kilka innych rzeczy może bez tego nie działać poprawnie m.in. środowisko Gnome. Skąd takie dzikie pomysły? Moze dziki, ale skuteczny Bardzo sie przydal gdy po pewnym update F8 nagle HAL odmowil wspolpracy Wazne zeby uzywac rozwaznie i bedzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Wazne zeby uzywac rozwaznieNo właśnie - rozważnie. W omawianym wyżej wypadku "--nodeps" mogło prowadzić do uszkodzenia i destabilizacji systemu. Wprawdzie nie sądzę, żeby InIrudeBwoy nie zdawał sobie z tego sprawy, ale wątek mogą czytać również inni, mniej doświadczeni użytkownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 No właśnie - rozważnie. W omawianym wyżej wypadku "--nodeps" mogło prowadzić do uszkodzenia i destabilizacji systemu. Wprawdzie nie sądzę, żeby InIrudeBwoy nie zdawał sobie z tego sprawy, ale wątek mogą czytać również inni, mniej doświadczeni użytkownicy. Coz uczymy sie na bledach, oby na cudzych a nie wlasnych Swoja droga, ja nie spodziewalem sie, ze pytanie zadal Expert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Mam niespodziewajkę, nadal cisza. jak gra amarok to nie gra firefox itd. itp. Mam tylko pulseaudio-libs jak pisaliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 No to może z ALSA czegoś Ci brakuje? Ja mam: alsa-utils-1.0.19-1.fc10.x86_64 alsa-oss-libs-1.0.17-1.fc10.x86_64 alsa-tools-1.0.17-1.fc10.x86_64 alsa-oss-1.0.17-1.fc10.x86_64 alsamixergui-0.9.0-0.4.rc1.fc9.2.x86_64 alsa-plugins-oss-1.0.18-2.fc10.x86_64 alsa-lib-1.0.19-1.fc10.x86_64 alsa-plugins-jack-1.0.18-2.fc10.x86_64 alsa-plugins-upmix-1.0.18-2.fc10.x86_64 alsa-lib-1.0.19-1.fc10.i386 lash-0.5.4-2.fc9.x86_64 alsa-lib.i386 to chyba ze względu na zainstalowane wine Aż sprawdziłem, ale bez problemu leci dźwięk jednocześnie z audacious, z filmiku na youtube.com i z programu z karty TV w mplayerze (ale jazgot ). Amarok mi nie gra, bo znowu coś mi się w nim schrzaniło, ale jak mi działał, to też było OK z innymi playerami jednocześnie. Jak przyciszm dźwięk w jednym z nich, to cichną wszystkie, ale ogólnie gra z różnych źródeł jednocześnie. BTW. Widzę w sygnaturce że masz rawhide zainstalowane - tam też problem jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 U mnie powodem takich akcji, że jedna aplikacja mogła korzystać w danym czasie z karty był fakt posiadania pliku .asoundrc. [edit] zauważyłem teraz, że wspomniałeś o braku tego pliku... [/edit] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 Nie mam .asoundrc to prawda. Mam wszystkjie pliki które podałeś WalDo. Nadal to samo a rawhide sprawdzę jutro rano może. Update: Rawhide działa tak samo. Pojawia sie informacja Failing back to i brak informacji do cego powraca. A dźwięk działa tylko z jednego programu jednocześnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2009 Potwierdzam mam ten sam problem. Z tym, że u mnie po zostawieniu tylko pulseaudio-libs to phonon krzyczy mi że Jack .. kit nie funkcjonuje poprawnie i leci dalej tylko z amaroka dźwięk o flash'u mogę zapomnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Maj 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2009 witam Ja właśnie mam ten sam problem, wyrzuciłem całe pulse, poistalowałem paczki alsy i lipa, tylko z jednego programu dźwięk leci ... ;/ nie koniecznie chce instalować z powrotem pulseaudio, żeby mi dźwięk normalnie działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi