Skocz do zawartości

Usunąłem Pulseaudio

InIrudeBwoy

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm no u mnie podobnie - męczyłem się z Pulseaudio przez jakiś czas, w końcu wyrzuciłem ją i ultramagicznie odzyskałem normalny dźwięk... wszystko ładnie się poprzełączało. sna25 - nie ma potrzeby instalacji ALSA, pulseaudio i tak przecież działa NA sterownikach alsy, więc są one zainstalowane domyślnie.

"--nodeps" - kiepski pomysł. Kilka innych rzeczy może bez tego nie działać poprawnie m.in. środowisko Gnome. Skąd takie dzikie pomysły?

Moze dziki, ale skuteczny :)

Bardzo sie przydal gdy po pewnym update F8 nagle HAL odmowil wspolpracy :)

Wazne zeby uzywac rozwaznie i bedzie dobrze.

Wazne zeby uzywac rozwaznie
No właśnie - rozważnie. W omawianym wyżej wypadku "--nodeps" mogło prowadzić do uszkodzenia i destabilizacji systemu. Wprawdzie nie sądzę, żeby InIrudeBwoy nie zdawał sobie z tego sprawy, ale wątek mogą czytać również inni, mniej doświadczeni użytkownicy.

No właśnie - rozważnie. W omawianym wyżej wypadku "--nodeps" mogło prowadzić do uszkodzenia i destabilizacji systemu. Wprawdzie nie sądzę, żeby InIrudeBwoy nie zdawał sobie z tego sprawy, ale wątek mogą czytać również inni, mniej doświadczeni użytkownicy.

Coz uczymy sie na bledach, oby na cudzych a nie wlasnych :)

Swoja droga, ja nie spodziewalem sie, ze pytanie zadal Expert :)

No to może z ALSA czegoś Ci brakuje?

Ja mam:

alsa-utils-1.0.19-1.fc10.x86_64
alsa-oss-libs-1.0.17-1.fc10.x86_64
alsa-tools-1.0.17-1.fc10.x86_64
alsa-oss-1.0.17-1.fc10.x86_64
alsamixergui-0.9.0-0.4.rc1.fc9.2.x86_64
alsa-plugins-oss-1.0.18-2.fc10.x86_64
alsa-lib-1.0.19-1.fc10.x86_64
alsa-plugins-jack-1.0.18-2.fc10.x86_64
alsa-plugins-upmix-1.0.18-2.fc10.x86_64
alsa-lib-1.0.19-1.fc10.i386
lash-0.5.4-2.fc9.x86_64

alsa-lib.i386 to chyba ze względu na zainstalowane wine :unsure:

Aż sprawdziłem, ale bez problemu leci dźwięk jednocześnie z audacious, z filmiku na youtube.com i z programu z karty TV w mplayerze (ale jazgot :)).

Amarok mi nie gra, bo znowu coś mi się w nim schrzaniło, ale jak mi działał, to też było OK z innymi playerami jednocześnie. Jak przyciszm dźwięk w jednym z nich, to cichną wszystkie, ale ogólnie gra z różnych źródeł jednocześnie.

BTW. Widzę w sygnaturce że masz rawhide zainstalowane - tam też problem jest?

Nie mam .asoundrc to prawda.

Mam wszystkjie pliki które podałeś WalDo.

Nadal to samo a rawhide sprawdzę jutro rano może.

Update: Rawhide działa tak samo. Pojawia sie informacja Failing back to i brak informacji do cego powraca. A dźwięk działa tylko z jednego programu jednocześnie.

Potwierdzam mam ten sam problem. Z tym, że u mnie po zostawieniu tylko pulseaudio-libs to phonon krzyczy mi że Jack .. kit nie funkcjonuje poprawnie i leci dalej tylko z amaroka dźwięk o flash'u mogę zapomnieć.

• 3 months later...

witam

Ja właśnie mam ten sam problem, wyrzuciłem całe pulse, poistalowałem paczki alsy i lipa, tylko z jednego programu dźwięk leci ... ;/ nie koniecznie chce instalować z powrotem pulseaudio, żeby mi dźwięk normalnie działał