pawlorz Napisano Luty 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2009 Poprzednio miałem domyślne sterowniki graficzne fedory . Potem zainstalowałem nowe jądro i kmod-nvidia. Chcę jednak używać systemu z poprzednim jądrem , tyle że tu kłopot uruchamia się możliwą do ustawienia rozdzielczością 800x600 i nie ma 1024x768. Jak przywrócić poprzednie lepsze ustawienia ? (pewnie pomogłoby zainstalowanie odpowiednich kmod-nvidia ale nie mogę znaleźć wersji do jądra 2.6.26) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2009 Musisz w xorg.conf zmienić "nvidia" na "nv" a wcześniej w livna-config-display zaznaczyć, żeby sterownik nvidia nie zmieniał ustawień w xorg.conf. Być może również całkowite usunięcie xorg.conf i zdanie się na sztuczną inteligencję serwera Xorg przyniosłoby podobny efekt. Z ciekawości: dlaczego na starym jądrze? Coś z nowym nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2009 a najprościej yum remove kmod-nvidia samo się wszystko skonfiguruje; inna sprawa, że warto powalczyć ze sterownikami nvidii, bo jednak akceleracja się przydaje, a opcje tych sterowników są bogatsze niż standardowe nv, czy nouveau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlorz Napisano Luty 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2009 Musisz w xorg.conf zmienić "nvidia" na "nv" a wcześniej w livna-config-display zaznaczyć, żeby sterownik nvidia nie zmieniał ustawień w xorg.conf. Być może również całkowite usunięcie xorg.conf i zdanie się na sztuczną inteligencję serwera Xorg przyniosłoby podobny efekt. Z ciekawości: dlaczego na starym jądrze? Coś z nowym nie tak? Tamto jądro jest z planet ccrma z krótkimi opóźnieniami dla procesorów dźwiękowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlorz Napisano Luty 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2009 a najprościejyum remove kmod-nvidia samo się wszystko skonfiguruje; inna sprawa, że warto powalczyć ze sterownikami nvidii, bo jednak akceleracja się przydaje, a opcje tych sterowników są bogatsze niż standardowe nv, czy nouveau Wpisałem ale nie usuwa się kmod-nvidia . Myślę że dla tego że nie był to rpm tylko tgz zainstalowany w kpackagekit. Nie mogę go odinstalować. Próbowałem zainstalować ster nvidia z binarki. Dołożyłem kernel-devel Sterowniki nie chcą się zainstalować . Jakie pakiety trzeba doinstalować dla instalacji sterowników ze strony Nvidii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2009 tylko tgzOMG. Ludzie skąd takie pomysły Teraz to tylko mogę Ci poradzić, żebyś ten tgz gdzieś sobie z boku rozpakował, popatrzył jakie tam pliki siedzą, odnalazł je w systemie i spróbował ręcznie odinstalować. A co do instalacji sterowników to sobie http://fedora.pl/poradnik poczytaj. W F9 jest tak samo jak dla F10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi