Skocz do zawartości

F11 Alfa

exbros

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie czy to tylko tak u mnie, czy u Was tez polecial dzis gigantycznych rozmiarow update alfy?

System aktualizowany codziennie... a tu dzis, z nienacka update 851 pakietow / 600MB (a to wszystko tylko maszyna wirtualna - czyli bez wydumek, prosta, niemalze minimalna konfiguracja zarowno soft- jak i hardware). Najwyrazniej to ostatni tak duzy rzut i chyba zaczal sie proces zamrazania i przechodzenia w bete...

Nie ubil Wam ten ostatni update systemow, bo az sie boje restartowac? ;)

Zastanawiam sie czy to tylko tak u mnie, czy u Was tez polecial dzis gigantycznych rozmiarow update alfy?

System aktualizowany codziennie... a tu dzis, z nienacka update 851 pakietow / 600MB (a to wszystko tylko maszyna wirtualna - czyli bez wydumek, prosta, niemalze minimalna konfiguracja zarowno soft- jak i hardware). Najwyrazniej to ostatni tak duzy rzut i chyba zaczal sie proces zamrazania i przechodzenia w bete...

Nie ubil Wam ten ostatni update systemow, bo az sie boje restartowac? ;)

To normalne. Wszystkie pakiety przeszły ostatnio "mass rebuild" na GCC 4.4, dlatego teraz może się aktualizować cały system. Niektóre co prawda nie przebudowały się i one mogą się jeszcze nie aktualizować, ale jest to chyba tylko kilkaset paczek z kilku tysięcy.

http://www.redhat.com/archives/fedora-deve...y/msg02264.html

Podejrzewam że po rebuildzie paczki musiały zostać otagowane, oraz 'wrzucone' do aktualizacji. Być może wcześniej poprawiano też te które się nie przebudowały. A minęły raptem niecałe 4 dni, w tym weekend. Więc wcale by mnie nie zdziwiło jak by to jednak było spowodowane rebuildem :)

Potwierdzam - dzisiaj u mnie 1006 plików, 849MB update ;) Ale nadal (na oko w pierwszych testach) stabilnie jak nigdy w wersjach alfa/beta Fedory.

Tfu, tfu... żeby nie zapeszyć...

Mamy wersję "wersję życia"? :lol: Dżizzz... marzę o tym...

Potwierdzam - dzisiaj u mnie 1006 plików, 849MB update ;) Ale nadal (na oko w pierwszych testach) stabilnie jak nigdy w wersjach alfa/beta Fedory.

Tfu, tfu... żeby nie zapeszyć...

Mamy wersję "wersję życia"? :lol: Dżizzz... marzę o tym...

Faktycznie to może być wersja życia ;-) Red Hat Enterprise Linux 6 potrzebuje przecież solidnej podstawy ;-)

Hehe, dla mnie taką wersją na razie jest F7. Pytanie co będzie jak wyjdzie F12? :ph34r:

p.s. Muszę się chyba wziąć i zainstalować w końcu tą Alphę.

[edit] No, zainstalowałem....

Co na dzień dobry?

1. Błąd NM związany z pythonem i gvfs - klikalna konfiguracja sieci nie działa - wszystko "z palca"

2. Błąd RPM-a - cpio md5 checksum error - yum update rpm rozwiązało.

Jeszcze nie ściagałem tego mega-update.

Faktycznie to może być wersja życia ;-) Red Hat Enterprise Linux 6 potrzebuje przecież solidnej podstawy ;-)

Dokładnie, w tym celu z tego co pamiętam RH nawet oddelegował więcej developerów do projektu Fedora, aby ta wersja była (_na prawdę_ → naprawdę) ORT dobrą podstawą dla RHEL 6 i aby wyeliminować z niej jak najwięcej błędów :) Ale to tylko z korzyścią dla nas w końcu.