96th Napisano Marzec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2009 Witajcie. Udało mi się zainstalować Opere, ale już zdążyłem utknąć. Nie mogę zainstalować Opery 9.64. Mam błąd mówiący o brakujących kluczach GPG. Czy wie ktoś jak je dodać, i które klucze dodać? PS: Czy to prawda że z w Fedorze można używać apt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2009 Napisałbyś jak instalujesz. Opery w repo standardowo nie ma, więc polecam z katalogu w którym masz paczkę, jako root yum localinstall opera<wersja>.rpm --nogpgcheck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Marzec 17, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2009 Dzięki, zadziało. Tylko że Pidgin, Psi i oczywiście Opera (wszystkie budowane na GTK chyba) są po Angieslku? Jak je spolszczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2009 (edytowane) "opera"? Trzeba wybrać język polski - Narzędzia → Preferencje → zakładka "Ogólne" → Język: "polski [pl]" (mam paczkę opera-9.64.gcc4-shared-qt3.x86_64.rpm, dla i386 tak samo). "psi" mam po polsku ot, tak. Jak i cały system "pidgin"? nigdy nijak mi się nie udało tego badziewia skonfigurować ani GG, ani Jabbera, nic... Ładne, ale niefunkcjonalne. BTW Opera jak widać w nazwie paczki na Qt nie Gtk pozostałe? Nie wiem - dopoki dziala nie zastanawiam się. Nie jestem pursytą systemowym Edytowane Marzec 17, 2009 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2009 Jak je spolszczyć?Jak ustawisz zmienne związane z regionem na pl_PL to powinieneś mieć pidgina automatycznie po polsku (sprawdź poleceniem locale). A pidgin imo bardzo fajny, tylko właśnie dziwny na początku interfejs utrudnia trochę konfigurację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Marzec 17, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2009 PS: Czy to prawda że z w Fedorze można używać apt? Legenda głosi że ktoś tego używa w fedorze. Inna legenda mówi że to kulawy, jednooki kuzyn tego apt z ubuntu. Ludzie szemrają między sobą że można mieć tylko jednego boga: yum or die tzn. apt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Marzec 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2009 Jak ustawisz zmienne związane z regionem na pl_PL to powinieneś mieć pidgina automatycznie po polsku (sprawdź poleceniem locale). A pidgin imo bardzo fajny, tylko właśnie dziwny na początku interfejs utrudnia trochę konfigurację. locale wypluwa to: [96th@96th-laptop ~]$ locale LANG=en_US.UTF-8 LC_CTYPE="en_US.UTF-8" LC_NUMERIC="en_US.UTF-8" LC_TIME="en_US.UTF-8" LC_COLLATE="en_US.UTF-8" LC_MONETARY="en_US.UTF-8" LC_MESSAGES="en_US.UTF-8" LC_PAPER="en_US.UTF-8" LC_NAME="en_US.UTF-8" LC_ADDRESS="en_US.UTF-8" LC_TELEPHONE="en_US.UTF-8" LC_MEASUREMENT="en_US.UTF-8" LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8" LC_ALL= Jak to zmienić na prawdopodobnie "pl_PL.UTF-8"? EDIT: Nieno, już znalazłem! Zaraz przeloguje się i zobacze czy działa. EDIT2: Działa, proszę o zamknięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi