Skocz do zawartości

Dopasowanie Rozdzielczości Na Telewizorze Hd

marciek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podłączony telewizor HD i nie mogę dać rady z rozdzielczością.

Jeśli dam na rozdzielczość - Auto czy "1280x720" (rozdzielczość telewizora)

mam lekko większy obraz w porównaniu do telewizora, tzn widzę polowe paska zadań.

da się jakoś dostosować ?

konfiguruje w " nvidia-settings"

Edytowane przez WalDo
literówka w tytule

Obawiam się, że twój telewizor tak ma. Ja mam starego JVC i również jest ten problem - myślę, że producent w dobrej wierze "obciął" trochę brzegi ekranu, żeby obraz mógł być większy. Taki jakby zoom, którego nie da się wyłączyć.

Obejrzyj kiedyś jakiś program o ekonomii, albo agrobiznes, tak żeby na dole były paski z wynikami giełdy i inne takie. Jeśli mam rację, to też będa poprzycinane.

Obawiam się, że twój telewizor tak ma. Ja mam starego JVC i również jest ten problem - myślę, że producent w dobrej wierze "obciął" trochę brzegi ekranu, żeby obraz mógł być większy. Taki jakby zoom, którego nie da się wyłączyć.

Wydaje mi sie, iz nie masz racji. U mnie jest podobny problem:

thumb_49c249f29b247878683663.png

Niestety rowniez nie moge sobie z nim poradzic. Podlaczajac komputer z xp, jest mozliwosc "dopasowania ekranu do monitora", czy cos w tym stylu i wszystko jest wtedy ok, takze - da sie. Tylko nie wiem, jak sobie poradzic z tym problemem na linuksie.

p.s. probowalem na kilku kartach graficznych (ati, nvidia) i caly czas to samo.

Podobny problem wystepuje tez na telewizorach Crt (przynajmniej u mnie wystepowal)

Zmiencie rozdzielczosc na ekranie komputera dopasowujac ja do rozdzielczosc telewizora, powinno pomoc.

Problem (ktorego tez nie rozwiazalem) to ustalenie oddzielnych rozdzielczosci na ekran komputera oraz telewizor.

Wydaje mi sie, iz nie masz racji. U mnie jest podobny problem:

thumb_49c249f29b247878683663.png

Niestety rowniez nie moge sobie z nim poradzic. Podlaczajac komputer z xp, jest mozliwosc "dopasowania ekranu do monitora", czy cos w tym stylu i wszystko jest wtedy ok, takze - da sie. Tylko nie wiem, jak sobie poradzic z tym problemem na linuksie.

p.s. probowalem na kilku kartach graficznych (ati, nvidia) i caly czas to samo.

Pozwoliłem cały tekst zacytować, Ponieważ o to właśnie chodzi.

Ma ktoś na to lekarstwo ?