wojtii Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Mam taki monit po czasie kiedy nic sie nie dzieje i przerywam akcje naciskajac stop. Ustawienia wireless sa nieaktywne i nie moge ich zmienic z pod: Capture > Option. Ma ktos na to rade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2009 Capture>Options masz dostępne dopiero po wyłączeniu nasłuchiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtii Napisano Marzec 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 Capture>Options masz dostępne dopiero po wyłączeniu nasłuchiwania. Chyba sie nie zrozumielismy. Wiem kiedy Capture>Options bedzie nieaktywne, a kiedy jest aktywne. Pisze o tym ja ponizej W Interface mam dwie mozliwosci ta ktora widac lub Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter (Microsoft's Packet Scheduler) : \Device\NPF_{C6010F89-55CE-4D73-A585-A4D182D9EAF2} Tez nie wiem ktora wybrac. Polaczenie szerokopasmowe, router, laptop Acer aspire 2920Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Marzec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 jak zainstalowałeś i co to za wersja tego Wiresharka? Wireshark jest snifferem i ustawiasz urządzenie przez które przechodzą pakiety ustaw na to drugie, chyba że przez Dialup łaczysz się zrobiłem aktualizację wiresharka i jest teraz identycznie brzydki jak Twój ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Marzec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 Odpowiedz jest krotka: To nie forum Windows-owe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 Odpowiedz jest krotka: To nie forum Windows-owe.Ale przecież wireshark nie jest windows-only... Co do problemu to u mnie poprawnie wykrywa interfejsy tylko kiedy uruchomię program jako root. A jaki chcesz intefejs nasłuchiwać eth czy wlan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 Odpowiedz jest krotka: To nie forum Windows-owe. Nie pisał, że posiada Windowsa, pozatym jak pisał thof, Wireshark nie jest tylko dla windowsa, a na gnome-look.org można znaleźć styl Windows XP do GTK+, więc nie wnioskuj po stylu jaki ma system... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtii Napisano Marzec 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 Program zainstalowalem po downloadzie z jakies stronki bez zadnych problemow. Co do versji tego akurat Wireshark to Version 0.99.6a (SVN Rev 22276) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Marzec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 po downloadzie plik z rozszerzeniem exe czy rpm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2009 Program zainstalowalem po downloadzie z jakies stronki bez zadnych problemow.No i po co Ci to było? Trzeba było z repozytorium, zwyczajnie yum install wireshark. Chyba, że faktycznie pytanie dotyczy wireshark na Windows - wtedy raczej nie licz na jakieś użyteczne porady na forum linuksowym Przyznam szczerze, że nie zwrócilem uwagi na motyw na zrzucie ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi