Skocz do zawartości

Wireshark

wojtii

Rekomendowane odpowiedzi

Capture>Options masz dostępne dopiero po wyłączeniu nasłuchiwania.

Chyba sie nie zrozumielismy. Wiem kiedy Capture>Options bedzie nieaktywne, a kiedy jest aktywne. Pisze o tym ja ponizej

screen10092023032009.jpg

W Interface mam dwie mozliwosci ta ktora widac lub Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter (Microsoft's Packet Scheduler) : \Device\NPF_{C6010F89-55CE-4D73-A585-A4D182D9EAF2}

Tez nie wiem ktora wybrac. Polaczenie szerokopasmowe, router, laptop Acer aspire 2920Z

jak zainstalowałeś i co to za wersja tego Wiresharka?

Wireshark jest snifferem i ustawiasz urządzenie przez które przechodzą pakiety ustaw na to drugie, chyba że przez Dialup łaczysz się

zrobiłem aktualizację wiresharka i jest teraz identycznie brzydki jak Twój :))

Odpowiedz jest krotka: To nie forum Windows-owe.
Ale przecież wireshark nie jest windows-only...

Co do problemu to u mnie poprawnie wykrywa interfejsy tylko kiedy uruchomię program jako root. A jaki chcesz intefejs nasłuchiwać eth czy wlan?

Odpowiedz jest krotka: To nie forum Windows-owe.

Nie pisał, że posiada Windowsa, pozatym jak pisał thof, Wireshark nie jest tylko dla windowsa, a na gnome-look.org można znaleźć styl Windows XP do GTK+, więc nie wnioskuj po stylu jaki ma system...

Program zainstalowalem po downloadzie z jakies stronki bez zadnych problemow.
No i po co Ci to było? Trzeba było z repozytorium, zwyczajnie yum install wireshark.

Chyba, że faktycznie pytanie dotyczy wireshark na Windows - wtedy raczej nie licz na jakieś użyteczne porady na forum linuksowym :) Przyznam szczerze, że nie zwrócilem uwagi na motyw na zrzucie ekranu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...